Hiçyılmaz 'FETÖ' iddialarına cevap verdi

Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, FETÖ'cü bir derneğin desteğiyle başkan seçildikleri iddialarının gerçek dışı olduğunu belirterek, "Ülkemizin başına bela olan Fetullahçı terör örgütünün tamamının bertaraf edilmesi için devletimiz tarafından yapılan çalışmaların her zaman yanındayız. Önemli olan devletimizin payidar, milletimizin bahtiyar olmasıdır" dedi.

FETÖ/PDY soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve 17 gün sonra çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından adli kontrol şartı ile serbest bırakılan KTO Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, yaşanan süreçle ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Hiçyılmaz, FETÖ'nün yaptığı tahribatın ve 15 Temmuz darbe girişiminden sonra ülkenin içinden geçtiği zor sürecin herkesi derinden yaraladığını belirterek şunları söyledi:

Kayseri’de Meydan’a davet eden ilk kurumuz
"Kayseri Ticaret Odası olarak Sayın Cumhurbaşkanımızın emrinde olduğumuzu göstermiş ve bu sürecin atlatılması için elden gelen her şey yapılmıştır. 15 Temmuz akşamında darbe girişimini duyar duymaz üyelerine bayraklarını alıp meydana gitmeleri konusunda mesaj gönderen Kayseri'deki ilk kurumuz. Çünkü biz vatanını bayrağını seven, devletine milletine bağlı, milli iradeye ve demokrasiye inanmış; 15 Temmuz günü vatanını kurtarmak için, asker kıyafeti giymiş teröristlerin tankına, topuna kendisini siper ederek, vatan sevgisinin ne olduğunu tüm dünyaya gösteren asil Türk milletinin birer üyeleriyiz."
Hiçyılmaz, göreve geldikten sonra odayla ilişkisi kesilen bir kişinin, FETÖ aleyhine yazılar yazdığı için çıkarıldığı iftirasını attığını ileri sürerek, "Bize iftira atan bu şahıs, yüce Türk adaleti önünde bunun hesabını mutlaka verecektir" dedi. Temizlik ihalesini FETÖ yanlısı şirkete verdikleri, göreve FETÖ bünyesinde faaliyet gösteren GESİAD'ın üyelerinin desteğiyle seçildiği iftiralarının atıldığını belirten Hiçyılmaz, Ak Parti'nin Kayseri'de kurucularından olduğunu anlattı. Hiçyılmaz, şunları söyledi:
"Basın yayın organlarında çıkan beyanatlarımız incelendiğinde Cumhurbaşkanımız hakkında ne kadar olumlu görüşlerimizin olduğu görülecektir. Bütün bunlara rağmen; bizim Sayın Cumhurbaşkanımıza 15 Temmuz'a kadar hakaretlerimizin olduğunu ve bu süreç sonrası Kayseri Cumhuriyet Meydanı'na 'Başkomutanımızın Emrindeyiz' pankartı astırdığımız yönündeki iddiada bulunanların insanlıktan nasibini almamış, kıskançlıktan gözü dünmüş, şeref, onur, haysiyet yoksunu zavallı yaratıklar olduğunu ifade etmek istiyorum."
Hiçyılmaz, kendisi hakkındaki iddiaların istifaya zorlanması ile alakalı olduğunu iddia ederek, "Bundan sonra üyelerimize, şehrimize ve ülkemize hizmet etmek için daha çok çalışacağız. Ülkemizin başına bela olan FETÖ'nün tamamının bertaraf edilmesi için devletimiz tarafından yapılan çalışmaların her zaman yanındayız. Önemli olan devletimizin payidar, milletimizin bahtiyar olmasıdır" diye konuştu.
Kurumsal Haber
 

Bakmadan Geçme