HELAL SANA MEYSU

Türkiye'nin ilk meyve suyu markalarından Meysu, bir ilke daha imza attı. Meysu, üretim süreçlerinde yaptığı köklü reformlarla, Türkiye'de 'Helal' belgesini kullanmaya hak kazanan ilk meyve suyu markası oldu.

“Uluslararası Helal Konseyi” tarafından akredite edilen “Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Denetleme ve Sertifikalama Araştırmaları Derneği”  GİMDES tarafından verilen belge ile, Meysu markalı vişne, şeftali, kayısı, portakal, karışık nektar çeşitleri artık “Helal” belgeli.

Arap ülkelerine ihracat yapılacak

Kayseri’de 1948 yılında akide şekeri ve şekerleme ürünleri ile faaliyetine başlayan, Türkiye’nin ilk gıda eksperi Güldüoğlu Ailesi’ne ait Gülsan Gıda çatısı altındaki Meysu, aldığı helal gıda belgesiyle Arap ülkelerine meyve suyu ihraç edecek.

Meysu, alınan helal gıda belgesi sayesinde, Birleşik Arap Emirlikleri başta olmak üzere Katar ve Irak gibi Arap ülkeleriyle birlikte uzak doğudaki Endonezya ve Malezya'ya meyve suyu ihraç etmeyi hedefliyor. Irak'la görüşmeleri tamamlayan Meysu, önümüzdeki günlerden itibaren ihracata başlıyor.

Kapasite %40 artacak

Helal belgeli ürünlerin dünyadaki ihracat payının 2.5 trilyon. Gülsan Gıda, Meysu üzerinden aldığı helal gıda sertifikasıyla kapasitesini yüzde 40 arttıracak.

Yeni pazarların oluşmasıyla birlikte kapasite artırımına gidilecek firmada, ihracat yapılan ülke sayısının da artması yönünde adımlar atıldı. Gülsan Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Güldüoğlu, 2014 yılının kendileri için ihracat ve kapasite artırım yılı olacağını vurguladı. 45 ülkeye fiili ihracat yapan Gülsan Gıda’nın helal gıda sertifikasıyla ülke sayısını 60'a çıkarmayı, cirosunu yüzde 15 arttırmayı hedefliyor

Yorumlar 1

Bakmadan Geçme