Hanife hanımın kararan dünyası yeniden aydınlandı

Almanya'da yaşayan 3 çocuk annesi 44 yaşındaki Hanife Yurttaş'ın şiddetli baş ağrıları ve ani görme kaybı ile hayatı bir anda kabusa döndü. İlk olarak hastalığına teşhis konulamayan Yurttaş, Türkiye'ye gelerek bir dizi tetkikten geçti.

 Beyninde tümör olduğu belirlenen Yurttaş, bir yakınının tavsiyesi üzerine Memorial Kayseri Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Bölümü’nden Doç. Dr. Cüneyt Göçmez’e ulaştı. Hanife Yurttaş, Memorial Kayseri Hastanesi’nde gerçekleştirilen “endoskopik hipofiz tümörü ameliyatı” sonrasında yeniden sağlığına kavuştu. 


Tümör burun deliklerinden çıkartıldı
Görme kaybı ve baş ağrısı şikayeti nedeniyle doktora giden Hanife Yurttaş’ın beyninde hipofiz bezi tümörü olduğu belirlendi. Ailesi birlikte bu konuda kapsamlı bir araştırma yapan Yurttaş bu konudaki çalışmaları ile tanınan Doç. Dr. Cüneyt Göçmez’e muayene olmak için Kayseri’ye geldi. Yurttaş kapalı yöntemle ameliyat olabileceği söylenince hiç vakit kaybetmeden operasyonu geçirmek istediğini söyledi. Endoskopik hipofiz tümörü ameliyatında, navigasyon cihazıyla 3 boyutlu olarak görüntülenen tümör, sadece burun deliklerinden girilerek başarılı bir şekilde çıkarıldı.


“Tekrar görmeye başlayınca yeniden doğdum”
Beynindeki tümör nedeniyle zor günler geçirdiğini ancak kısa sürede sağlığına kavuşmasının kendisine moral kattığını belirten Yurttaş, “ Nisan ayında teşhis konulduktan sonra hiç vakit kaybetmeden eşimle araştırmaya başladık. Almanya’da bu tür ameliyatları yapan cerrahlara ulaşmak çok zordur. Zaten görme kaybı ve baş ağrılarım başlamıştı. Türkiye’deki bir yakınım sayesinde Doç. Dr. Cüneyt Göçmez’in ismine ulaştık. Yapılan kapalı beyin ameliyatı ile sağlığıma tekrar kavuştuğum için çok mutluyum. Hocamıza ve ekibine çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.


Kapalı ameliyatla iyileşme süresi kısalıyor
Doç. Dr. Cüneyt Göçmez, ameliyat süreci ile ilgili şunları kaydetti: “ ‘Pür Endoskopik Endonasal Transsfenoidal’ adı verilen ameliyat tekniği sayesinde tümörü çok net bir şekilde görebiliyoruz. Yaklaşık 2 saat süren ameliyatta burun deliğinden girilerek tümörün olduğu bölgeye ulaşıyoruz. Operasyon tamamen kapalı bir şekilde gerçekleşiyor. Kesinlikle dıştan bir kesi yapılmadığı için enfeksiyon riski düşük oluyor. Eskiden bu tür ameliyatlar ya açık ya da diş üzerinden ve burun içerisine yapılan kesilerle gerçekleştirilirdi. İyileşme süresini uzatan bu yöntemler genellikle kullanılmıyor. Bu cerrahide kullanılan 3 boyutlu görüntülemeye izin veren navigasyon teknolojisi önemli bir konfor sağlıyor.”

Kurumsal Haber 

Bakmadan Geçme