Hamamda terletmeyen ders

'Hamama giden terler' atasözü toplumumuzda yaygın olarak kullanılır. Ancak bu kez öyle olmadı. Hamama giren öğrenciler bu kez ders yaptı. Sabahat Hıfzı Gözübüyük İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri Selçuklu medeniyeti zamanında Gevher Nesibe Şifahanesi olarak kullanılan tarihi mekanın hamam bölümünde tarih dersi işledi. Öğrenciler tarih dersini tarihi mekanlarda işlemenin akılda kalması açısından kendileri için faydalı olduğunu söyledi.

Sabahat Hıfzı Gözübüyük İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri, tarih dersini, 810 yıl önce I. Gıyaseddin Keyhüsrev tarafından inşa edilen ve bugün Selçuklu Uygarlığı Müzesi olarak kullanılan Gevher Nesibe Şifahanesi’nde işledi. 

 
İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen ve 3 yıl sürecek olan ‘Benim tarihim Benim Mekanım’ projesi kapsamında, Sabahat Hıfzı Gözübüyük İmam Hatip Ortaokulu 5 B sınıfı öğrencileri, sosyal bilgiler dersini Selçuklu Uygarlığı Müzesi’nde yaptı.


Geçmiş tarih ve günümüz arasında bağlantı kurabilmesi için böyle bir projenin hayata geçirilmesinin öğrenciler açısından faydalı olduğunu dile getiren müdür Ahmet Uzun, “Bu tür tarihi mekânlar gençlere sağlıklı bilgi aktarmamız için önemi kültür mirasları arasında yer alıyor. Görsel ve geçmişle gelecek arasında öğrencilerimizin köprü kurması bakımından bu proje önemli. Kayseri Osmanlı ve Selçuklu eserleri açısından zengin bir kültürel mirasa sahiptir. Burada, sosyal bilgiler öğretmenimiz eseri ve bu medeniyetlere dair bilgileri öğrencilere göstererek anlatma imkanı bulacak. Öğrencilerimiz de geçmiş tarihi olayları geçtiği gerçek mekanlarda öğrenme fırsatı buluyor” diye konuştu.

Tarihi mekanlarda işledikleri tarih dersinin eğlenceli olduğunu ve akıllarda uzun yıllar kalacağını belirten öğrenciler derslikler dışında yaptıkları uygulamaların çok faydalı olduğunu dile getirdiler.

Haber-Foto : Ahmet Bolat 

Bakmadan Geçme