Halep'te ölen insanlık

Mazlum-Der, İHH ve Genç İHH Kayseri Şubeleri ile Suriyeliler Ensar Derneği tarafından Halep'te devam eden insanlık dramına tepki göstermek için ortak basın açıklaması yapıldı. Yapılan konuşmalarda Halep'te asıl ölenin insanlık , kaybedenin ise Dünya olduğu vurgulandı.

Mazlum-Der Kayseri Şube Başkanı Ahmet Taş, 6 yıldan bu yana devam eden Suriye'deki çatışmalarda emperyalistlerin Müslüman katliamına devam ettiğini belirterek, sürecin bir an önce son bulması için İslam İşbirliği Teşkilatı, Arap İşbirliği Teşkilatı ve bölgenin sorumlu devlet yöneticilerinin olaya müdahil olmaları gerektiğini söyledi.
Mazlum-Der Kayseri Şubesi, İHH ve Genç İHH Kayseri Şubesi ile Suriyeliler Ensar Derneği tarafından Suriye’nin Halep kentinde devam eden insanlık dramına tepki göstermek için ortak basın açıklaması yapıldı.
Cumhuriyet Meydan parkı önünde Cuma namazı sonrası gerçekleştirilen basın açıklamasına vatandaşlar da destek verdiler.
Mazlum-Der Kayseri Şube Başkanı Ahmet Taş, “Suriye'nin ikinci büyük şehri Halep, yıllardır rejim güçlerinin ve Rusya'nın ablukası altında bulunuyor ve her gün uçaklarla bombalanan bu şehirde dünyanın gözü önünde yüzlerce insan hayatını kaybediyor. Bir yandan ABD ve AB ülkeleri, diğer yandan Rusya ve müttefiklerinin Suriye'de hâkim olma mücadelelerinin sonucunda, her gün yüzlerce mazlumun canları toprağa düşüyor. Suriye'nin ikinci büyük şehri Halep, yıllardır rejim güçlerinin ve Rusya'nın ablukası altında bulunuyor olup her gün uçaklarla bombalanan bu şehirde dünyanın gözü önünde yüzlerce insan hayatını kaybediyor, şehre girmek isteyen insani yardım konvoyları bombalanarak Halep halkının topluca ölmesi için her türlü müdahaleden geri durulmuyor.” diye konuştu.

Kaybeden tüm dünya
Kayseri Genç İHH Başkanı Murat Çakır da, "Yüzbinlerce masumun katledildiği, milyonlarcasının muhacir konumuna düştüğü Suriye'de akan kan hiç durmuyor. Yere batasıca zalimler masumları katletmek için her gün yeni taktikler, yeni silahlar ve yeni stratejiler geliştiriyor.” diyerek tepkilerini şu sözlerle dile getirdi:
“Müslümanları Ortaçağ kafası olarak niteleyen modern dünya bugün Suriye'de akıl almaz vahşetler işliyor. Her gün bile bile, göstere göstere onlarca kadın ve çocuk katlediliyor. Sivil yerleşim yerleri, okullar, hastaneler vuruluyor. Enkazlardan paramparça çocuk cesetleri çıkarılıyor. Potansiyel tehlike olarak görülen 3 yaşındaki sözde teröristler vuruluyor. Halep’te vurulanlar sadece masum, mağdur Suriyeliler değil tüm insanlıktır. Yıkılan sadece binalar değil tüm insanlığın onurudur. Halep’te kaybeden tüm dünyadır.”

Halep'te insanlık suçu işleniyor
Suriyeliler Ensar Eğitim Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Muzaffer Marangozoğlu da Halep'te bir insanlık suçu işlendiğini dile getirerek şunları söyledi:
“Esed ve Rusya, savaş uçaklarıyla Halep'i bombalarken büyük şeytan Amerika sinsi planlarını uygulamaya ve Siyonist İsrail'in güvenliğini garanti altına alacak somut adımlar atmaya devam ediyor. Ama ne yazık ki ne Birleşmiş Milletler, ne de İslam ülkeleri üzerlerine düşen görevi yapmamış, Türkiye Cumhuriyeti'nin sunduğu çözüm önerileri yeterli destek bulamamış ve Suriye'deki savaş bir türlü bitirilememiştir. Hal böyle iken Müslümanlar artık görüyor ve anlıyor ki; demokrasi ve insan hakları söylemleri, Müslümanlar için tam tersine işletilmekte ve müstekbirlerin politik müdahale aracı olmaktadır. Bundan dolayı ABD, Rusya ve AB'nin derdinin demokrasi ya da insan hakları olmadığını herkes bilmeli ve bunu bütün dünyaya haykırmalıdır. “
Konuşmaların ardından ise hep birlikte dua edildi.
Haber-Foto: Ramazan KARAKUŞ
 

Bakmadan Geçme