Halaçoğlu'ndan Gül'e mütekabiliyet

Türk Tarih Kurumu eski Başkanı, Kayseri bağımsız Milletvekili Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, '3 Hilal'in Fikir Babası' olarak bilinen Levon Panos Dabağyan için sosyal medyadan taziye mesajı yayınladı. Bir kullanıcının 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün babası için de aynı hassasiyeti istemesi üzerine Halaçoğlu, 'Babam, eşim ve kardeşlerim vefat etti. Ama hiç biri için aramadılar.' şeklinde cevap verdi.

Halaçoğlu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Levon Panos Dabağyan için şu taziye mesajını yayınladı;
“Türk Tarih Kurumu başkanlığım döneminde Ermeni araştırmalarımızı yaparken Ermenice belgelerimizi Türkçe’ye çeviren, kendini Türk hisseden ve televizyonda canlı yayında, bazı Türküm diyemeyen ve ‘soykırım vardır’ diyenlere inat, ‘bu vatan için Ermenistan’la bile bir savaş olsa, bayrağım altında şehit olmaya hazırım’ diye bağıran Türk dostu, birçok değerli esere sahip Ermeni cemaatinden Levon Panos Dabağyan'ın vefatını teessürle öğrendim. Toprağı bol olsun. Ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum.”

Halaçoğlu’nun bu paylaşımına onlarca yorum geldi. Bu yorumlardan biri de Haktan Arıkan isimli bir kullanıcıya aitti. Arıkan, “Keşke Sn. Abdullah Gül'ün babası vefat ettiği zaman da aynı hassasiyet ile bir yazı yazsaydınız.” yorumunda bulundu. Bu yoruma Halaçoğlu’nun da cevabı gecikmedi. Halaçoğlu, Arıkan isimli kullanıcıya verdiği cevapta, “Kusura bakmayın. Babam vefat etti, eşim vefat etti, kardeşlerim vefat etti hiç biri için aramadılar. Allah rahmet eylesin.” ifadelerini kullandı.
Haber: Bünyamin Gültekin
 

Bakmadan Geçme