Halaçoğlu ve Ersoy 'Tarafsız Bölge'de kapıştı

MHP Kayseri teşkilatı ve Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu'nun istifa polemiği CNN Türk televizyonunda Ahmet Hakan'ın 'Tarafsız Bölge' programına taşındı. Programa telefonla not bırakan MHP İl Başkanı Baki Ersoy, Halaçoğlu'nu tutarsız olmakla suçladı. Ahmet Hakan'ın canlı yayında okuduğu nota Halaçoğlu, 'Notu kendi iradesiyle yazmadığını düşünüyorum' diyerek cevap vermedi.

 MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, genel başkanlıktan istifa ettikten sonra partide olağan üstü genel kurul çağrısı yapan Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ ve Özcan Yeniçeri ile birlikte CNN Türk Televizyonunda haftada bir canlı yayınlanan Ahmet Hakan’ın sunduğu ‘Tarafsız bölge’ programına konuk oldular.  Genel kurul çağrısı yaptığından bu yana vekilini sosyal medya ve basın açıklamalarıyla istifaya çağıran MHP İl Başkanı Baki Ersoy bu kez Ahmet Hakan’ın programına telefonla not bırakarak, Halaçoğlu’nun tutarsız davrandığını ve partiden istifa etmesini istedi. Baki Ersoy’un notunu ciddiye almayan Halaçoğlu canlı yayında il başkanına cevap vermekten kaçındı.

Ersoy “Tarafsız Bölge”yi aradı

Milliyetçi Hareket Partisi Kayseri İl Başkanı Baki Ersoy, MHP’den istifaya davet ettiği Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu’nun katılığı televizyon programına not bırakarak, Halaçoğlu’nun tutarsız davrandığını ifade etti. Ersoy’un programa yazdırdığı not şu şekilde: “Yusuf Halaçoğlu Hoca için bizler gece gündüz birlikte çalıştık. Milletvekili olarak meclise gönderdik. Bu davranışını kesinlikle kabul etmiyoruz. Bizler genel başkanımızın yanında ve emrindeyiz her daim. Artık Halaçoğlu Kayseri’de karşılıksızdır ve yoluna bağımsız olarak devam etmelidir.  Kaldı ki Türkiye’de ilk genel başkanımıza destek açıklaması yaparken Halaçoğlu’da yanımızda oturuyordu bu ne tutarsızlıktır”

 

Halaçoğlu, Baki Ersoy ile polemiğe girmedi

 

CNN Türk ekranlarında yayınlanan ‘Tarafsız Bölge’  programının sunucusu Ahmet Hakan, Baki Ersoy’un telefonla program asistanlarına yazdırdığı notu canlı yayında okuyarak Halaçoğlu’na, cevap verip vermeyeceğini sordu. Parti içerisindeki sevgi saygının kaybolmasından yana olmadığı yineleyen Yusuf Halaçoğlu, Ersoy’a cevap vermek istemediğini söyledi. Seçimlerde sadece il teşkilatının değil bütün partililerin çalıştığını vurgulayan Halaçoğlu, “Kayseri il teşkilatımızın başkanı kardeşimiz Baki Ersoy’un bu notu kendi iradesiyle yazdığını düşünmüyorum. Bu nedenle kendisine cevap vermeyeceğim. Ancak, şunun bilinmesini istiyorum. Ben üçüncü kez Kayseri’den milletvekili seçildim. İlk kez seçim çalışmalarına Ersoy ve yönetimiyle başlamadım. Ondan önce de seçim çalışması yaptık biz halkımızla. Seçimler öncesinde Herkes çalıştı, halkta çalıştı ve bizlere oyu verende halktır. Özellikle Kayseri’den çok fazla destek telefonu alıyorum” dedi.

 

(Haber Merkezi)

 

 

Bakmadan Geçme