• Haberler
  • Gündem
  • 'Haklarımızdan ve özgürlüğümüzden vazgeçmeyeceğiz'

'Haklarımızdan ve özgürlüğümüzden vazgeçmeyeceğiz'

'Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu' üyeleri bir basın açıklaması yaparak, kadına şiddeti kınadılar.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformuna üye kadınlar Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelerek bir basın açıklaması yaptılar. Grup adına konuşan platform üyesi Kutlucan Öcal, kadına şiddetin gün geçtikçe arttığını getirerek bir an önce önlem alınması gerektiğini söyledi. 
Kadınların kendi yaşantıları adına aldığı kararlardan dolayı işkence gördüğünü, toplumsal baskıya uğradığını ve öldürüldüğünü vurgulayan Öcal, "Tüm kadınlar hayatın zorluklarına rağmen mücadeleye ve hakları için direnmeye devam ediyor." diye konuştu. 
“Haklarımızdan ve özgürlüğümüzden vazgeçmeyeceğiz. Laiklik için direneceğiz” diyen Öcal şunları söyledi:
“Her yeni güne yaşamı pahasına hakları için mücadele eden kadınların hikayeleriyle uyanıyoruz. Her yaştan kadın boşanmak istediği için öldürülüyor, kendi hayatına dair karar almak isterken işkenceye maruz kalıyor, bir erkeğin cinsel saldırısına direndiği için yaşamından oluyor, cinsel kimliğinden ötürü linç ediliyor, şort giydiği için tehditlerle darp ediliyor. Nil Güloğlu, Emine Demirtaş, Kader Kaya, Hande Kader, Ayşegül Terzi ve daha niceleri... Şort giydiğimiz için dahi saldırıya açık hale geldiğimiz çok baskıcı bir dönemdeyiz. Ancak bu baskılar karşısında kadınlar susmuyor daha fazla birbirine sahip çıkıyor. Gençler okullarındaki cinsel şiddeti ortaya çıkarıyor, tüm güçlüğe rağmen kadınlar boşanmaktan vazgeçmiyor. Tüm kadınlar hayatın zorluklarına rağmen mücadeleci ve hakları için direnmeye devam ediyor. Özgürlüğümüz için laiklik mücadelesini sürdüreceğiz. “
Haber-Foto: Ramazan KARAKUŞ
 
 

Bakmadan Geçme