Güneş'ti 'Civil' oldu

Düvenönü İnönü Bulvarı'nda uzun süre Güneş Hastanesi'nin bulunduğu binada Civil Mağazası hizmet vermeye başladı.

Uzun yıllar Kayseri’de sağlık sektöründe Güneş Hastanesi’ne hizmet veren 10 katlı bina bundan böyle çocuk ve bebek giyim mağazası olarak hizmet verecek. Ünlü markalardan Civil Bebek ve Çocuk Dünyası müşterilerine daha iyi hizmet verebilmek için yeni binasına taşındı. Dış cephesi ve içi yeniden dizayn edilen bina 2 hafta süren tadilatın ardından yeni yüzüyle dün resmen açıldı.
1995 yılında aralarında Dr. Hüseyin Darçın, Op. Dr. Baki Güler, ve Op. Dr. İsmail Tamer gibi birçok ünlü doktorun ortaklığıyla kurulan Güneş Hastanesi, 2009 yılında dönemin yönetim kurulu Başkanı Vedat Ali Özışık tarafından 8 milyon (eski para ile trilyon) liraya Şeker Fabrikası’nca satın alınmıştı. Önce Hastane hissesinin yüzde 51’i 4 trilyona, kalan diğer yüzde 49’u da Dr. İsmail Tamer ve bir başka hissedardan 4 trilyon liraya satın alınmıştı.
Özışık yönetiminin görevden uzaklaştırılmasından sonra işbaşına gelen Hüseyin Akay başkanlığındaki yönetim zarar eden hastaneyi satışa çıkarmıştı. Fabrika ve Kooperatif yönetimi, Özel Dünyam Hastanesi Beyin Omurilik ve Sinir Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Necmettin Güzel ile pazarlığa oturarak binayı ona satmıştı.
Kayseri Gündem
 
 
 

Bakmadan Geçme