Gülen iade edilirse örgüt dağılır
Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki 15 Temmuz'da yaşanan darbe girişimini TV NET ekranında değerlendirdi. Özhaseki, FETÖ terör örgütünün başı Gülen'in iadesi durumunda, örgütün dağılacağını söyedi.
Bakan Özhaseki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile 'Milli İrade Nöbeti' devam ederken, devletin terör örgütü FETÖ'ye karşı yürüttüğü mücadeleyi anlattı.
Bakanlıklarda, Türk Silahlı Kuvvetleri'nde, kamu dairelerinin terör örgütünden temizlenmesi çalışmalarının titizlikle yürütüldüğünü, adaleti tesis etmek için azami gayret gösterildiğini ifade eden Bakan Özhaseki; "Abdülhamid Han Hazretlerinin çok güzel bir sözü var, diyor ki, 'biz devlet sahipleriyiz, hak isteyen olursa hakkını vermemiz lazım, ama başkaldıran olursa başını almamız lazım.' Devlet böyle idare edilir, burada merhamet olmaz. Biz bunları yaparken masum, pat diye ismi araya karışmış, bir türlü birilerinin ispiyonuyla, ihbarıyla, falan-filanla birilerinin kurban gitmesine razı olamayacağımız için inceliyoruz." dedi.
Bakan Özhaseki; FETÖ terör örgütünün başı Gülen'in iadesi durumunda, örgütün dağılacağını kaydetti:
"İade gerçekleşirse, aslında bir örgütün şizofrenik bir yapıdaki lideri Türkiye'ye gelmiş olur, cezasını çeker, büyük ihtimalle de bu yapı dağılır, çünkü o yapıda ikinci adam yok, üçüncü adam yok, beşinci adam yok. Benim bildiğim alt tarafta, duyduğumuz daha doğrusu, 8-10 kişilik, 20 kişilik, sayısını bilmediğim bir ticari heyetleri var ve bunların da her birisi en üstteki Feto'ya bağlı olarak çalışıyor. Feto şizofrenik bir yapı olduğu için hepsini tesir altında bırakmış..."
Bakan Özhaseki; FETÖ'nün gerçek yüzünün anlaşıldığını hiçbir desteğinin kalmadığını belirterek şunları söyledi:
"Eskiden insanlar bunlara parayı verirken niye veriyorlardı? Çocuklarını okullarına gönderirken niye gönderiyorlardı? Yurtlarına çocuklarını teslim ederken niye teslim ediyorlardı? Bir sebebi vardı, bunlar düzgün insanlar, temiz insanlar, çocuğumu teslim edeyim, birçok aile de hatta ben çocuğumla ilgilenemiyorum, çocuğum televizyon çocuğu oluyor veya sokak çocuğu oluyor, bunların yanında biraz daha terbiyeli, milli manevi değerlerini alsın diye veriyordu. Şimdi böyle verecek bir Allah'ın kulu kaldı mı? Hayır. Bunlara para verecek kimse kaldı mı? Hayır. Bunlara hoş bakacak, sempatik bakacak bir Allah'ın kulu kaldı mı hala, öyle bir deli var mı? Hayır. Bunların lideri, rezilliği her türlü ortada, o zaman bu terör örgütünün tutması ihtimali yok."
Özhaseki; ordu içine sızarak darbe girişiminde bulunan hainlerin bertaraf edilmesi ve gelecekte böyle hainliklerin yaşanmasını engellemek için Türk Silahlı Kuvvetleri'nde yapılacak düzenlemeleri ise şöyle değerlendirdi:
"Böyle bir belanın def edilmesi için çok kesin, kati, sert bir karar çıkar, kesip atarsanız. Yani artı cerrahi müdahaleydi bu derseniz, bu yapıyı kesip kaldırıp atarsanız. İşte bizim yaptığımız gibi 150 civarında bu işe ilişmiş olan komuta kademesindeki generallerden, sonra binin üzerinde rütbeli subaydan kaldırıp atarsanız bu millete hizmet etmiyorlar, bunu yapıyorlar diye. İkincisi, sonra da bunu aynı yapı içerisinde çeşitlendirmeye doğru giderseniz. Nasıl? Jandarmayı alırsınız İçişleri Bakanlığı'na verirseniz. Tüm silahlı gücü bir tek ele verdiğinizde, her zaman Türkiye gibi ülkelerde, bizim gibi genlerinde biraz önceki saydığım yapısal özellikleri taşıyan ülkelerde o silahlı gücün bir gün tehlike olma istidadı var. O zaman sizin bu silahlı güçlerde bir çeşitlendirmeniz icap ediyor. İşte baştan sona bütün bunların dizayn edileceği bir ortam var. Bir kötülükten, bir şerden hayır doğar mı? İşte inşallah bu hayırlar doğacak diye bakıyorum ben."
Meydanlardaki coşkuya dikkat çeken Özhaseki; milletin tam bir birlik bütünlük içinde olduğunu ve bunun korunması gerektiğini vurguladı. Bakan Özhaseki; bu ortamın siyasete de yansıdığını şöyle ifade etti:
"Siyasette de bir yumuşamaya vesile oldu dikkat ederseniz. Dilde, üslupta, ilişkilerde hatta Meclis'te bile kanunlar çok hızlı çıkmaya başladı. Yeni Anayasa çalışmalında da zannedersem daha önce üzerinde uzlaşılan temel hak ve hürriyetlere dayalı bazı konularda üç partinin de, dört partinin de hatta ittifak ettiği konular gelecektir yeniden yazılıp gelecektir, küçük bir paket olarak gelecektir. Diğer anayasa konusunda işler biraz daha normalleştiğinde, makulleştiğinde temel ayrılık noktası olan konularda ben çok geriye gidiş görmüyorum, yani CHP'nin tavrında parlamenter sistemden geriye gidiş çok gözükmüyor. Özellikle darbeyi engelleyen parlamenter sistemdir gibi birtakım sözler söyleyerek de zaten bu sözlerin arkasında olduklarını da ifade ediyorlar. O zaman hiç değilse anlaştığımız maddeleri getirelim, geçirelim. Diğer temel meseleler, makulleştiği zaman ortam yeniden gündeme gelsin konuşulsun elbette."
Kurumsal Haber