GÜL MUAMMASI

Herkes 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü konuşuyor. Ama o sessizliğini koruyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın AK Parti’ye üyelik konuşmasında, “Bu davaya sırtını dönenler iflah olmadı” sözleri 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e mesaj olarak algılandı. Erdoğan Rusya ziyareti öncesi Baykal'ın Abdullah Gül ile ilgili sözlerine de “Fitne Hareketi” şeklinde cevap verdi. AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ise Gül’e yönelik “Net ol!” çağrısında bulundu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın AK Parti’ye üyeliği sırasında yaptığı açıklamada “Bu ağır yükü çekemeyenlerin değerlendirmesini milletimize bırakıyoruz. Bugüne kadar bu davaya, bu partiye sırtını dönüp de iflah olan kimse görmedim.” Sözleri, Abdullah Gül’ün de dahil olduğu partinin eski ağır toplarını hedef aldığı şeklinde yorumlandı.

Fitne hareketi
Erdoğan Rusya seyahati öncesi ise Baykal'ın Abdullah Gül ile ilgili söylediklerine yönelik "Baykal kendi işine baksın" diyerek şu ifadeleri kullandı:
"Deniz Baykal'ın o açıklamalarını değerlendirmeye gerek duymuyorum. Bu bir fitne hareketidir, virüs hareketidir.  Sayın Baykal bu işleri bıraksın da kendi başının çaresine baksın."
(Kayseri Gündem)

Bakmadan Geçme