Gül, kesinlikle parti kurmaz

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü siyasete kazandıran isim olarak bilinen 19. Dönem RP Kayseri Milletvekili Şaban Bayrak gazetemize önemli açıklamalarda bulundu. Bayrak, Abdullah Gül'ün 'parti kuracak' dedikodularının bir algı operasyonu olduğunu söyleyerek, 'Abdullah Gül ile Recep Tayyip Erdoğan'ın arasını bozmak isteyen Paralel Yapı ve Türkiye'nin kalkınmasını istemeyen gruplar milletin zihnini bulandırmak için bunu gündeme getirip algı operasyonu yapıyorlar' dedi.

 Refah Partisi’nin kapatıldığı dönemde Kayseri teşkilatının son İl Başkanı olan eski milletvekili Şaban Bayrak, gazetemize 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül üzerinden yapılan spekülasyonlarla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Abdullah Gül, tenezzül etmez

Türkiye’de son zamanlarda yaşanan gelişmelerde AK Parti’nin önemli bir başarısı olduğunu kaydeden Bayrak, “AK Parti’yi Abdullah Gül ve ekibi kurdu. Recep Tayyip Erdoğan sonradan partiye katıldı. AK Parti’nin esas kurucusu Abdullah Gül’dür. Refah Partisi’nde Recai Kutan’a karşı çıktı. Genel Başkanlığı çok az bir oyla kaybetti. Bu sonucun ardından Abdullah Gül’ün başkanlığında Bülent Arınç, Salih Kapusuz, Hüseyin Çelik ve Abdullatif Şener AK Parti’nin kuruluşunu gerçekleştirdiler” ifadelerini kullandı.

Gül’ü itibarsızlaştırmak için ‘parti kuracak’ dedikodularını yaydıklarını savunan Bayrak, “Abdullah Bey, milletvekili, Bakan, Başbakan ve son olarak da Cumhurbaşkanı oldu. Böyle bir insan çıkıp da tekrardan parti kurmaya tenezzül etmez” şeklinde konuştu.

Milletin zihnini karıştırıyorlar

“Abdullah Gül ile Recep Tayyip Erdoğan’ın arasını bozmak isteyen Paralel Yapı ve Türkiye’nin kalkınmasını istemeyen gruplar milletin zihnini bulandırmak için bunu gündeme getirip algı operasyonu yapıyorlar” diyen Bayrak, sözlerini şu şekilde sürdürdü;

“Eğer böyle bir niyeti olsa AK Parti’ye’ ben geldim. Bu partinin kurucusuyum ve başına geçiyorum’ derdi. Buna Recep Tayyip Erdoğan ve arkadaşları da oturup karar verirlerdi. Gül’ün böyle bir düşüncesi olmadığı gibi buna itibar da etmez. Ama herkesin kafasında ‘Abdullah Gül parti kuracak’ gibi bir algı var. Abdullah Gül hiç bir şeye karışmıyor. Söylemiyor, karışmıyor. Çünkü her söylediğinden bir şey çıkarıyorlar.”

Erdoğan ve Gül kardeştir

Erdoğan ve Gül’ün kardeş olduğunu belirten Bayrak, “Ne Erdoğan ne de Gül böyle bir şeye fırsat vermezler.  Geçen hafta Abdullah Gül, Recep Tayyip Erdoğan ile görüştü. Bülent Arınç ile de görüştü. Bunlar devamlı görüşüyorlar.  Abdullah Gül’ü ‘paralel taraftarı’ diyorlar. ‘Neden bir şey söylemiyor?’ diyorlar. Abdullah Gül kibar bir insan; bir şey söylemez. Herkese olgun bir şekilde bakar. Hakaret etmez. Ama yapılması gerekeni de yapar” ifadelerini kullandı.

Gül’ün ekibinden hiç paralelci çıkmadı

Abdullah Gül ile ilgili ‘paralelci’ imalarını da sert sözlerle eleştiren Bayrak, konuşmasına şu sözlerle son verdi, “Abdullah Gül’ün yanında paralele karışmış hiçbir kimse çıkmadı. Bir tek basın danışmanı solcu (Ahmet Sever) çıktı. Kitap yazdığı için de damga vurdular. Ama Cumhurbaşkanımıza bakıyoruz; koruması, evine girip çıkan v.b. pek çok kişi paralelci çıktı. O da iyi niyetle bu insanlara güvenip aldı. Tayyip Bey’i kandırdılar. Abdullah Bey ise biliyordu bunları. Onlara yüz vermedi. Gül, hala aynı durumda olmasına rağmen ‘Abdullah Gül paralelci mi?’ diyorlar. Oysa atadığı insanlarda tek bir paralelci var mı? Yok!”

Arınç’ın özeleştiri yapma hakkı var.

Bülent Arınç’ın son zamanlarda yaptığı açıklamalarına da değinen Bayarak, bu açıklamaların gayet doğal olduğunu kaydederek, “Arınç Parti’nin kurucularından. Adamın özeleştiri yapma hakkı var. Özeleştiri yapınca basın hemen linç etmeye kalkıyor. Bunu olgun karşılamak lazım” dedi.

 

Şaban Bayrak kimdir?

Kent Baharatları'nın sahibi ve eski RP Kayseri Milletvekili (19. Dönem) Şaban Bayrak, bugün "Abdullah Gül" isminin müstakbel 11. Cumhurbaşkanı olarak anılmasına yol açan kişi. Gül'ü tanımak istiyorsanız, mutlaka onu da tanımanız gerekli. Bayrak, babasının ilkokuldayken başına oturttuğu bakkal dükkânını bugün Kent Baharatları markasına çevirmiş bir Kayserili. İyi derecede İngilizce biliyor. Kayseri'nin ilk Milli Görüşçülerinden... 1980 ve 83'te iki kez sorgulanıp ağır işkenceler gördü. Gül'ün babası Ahmet Hamdi Bey'le aynı yıllarda MSP'de çalıştı. Gül'ün kardeşi Macit Gül'le aynı anda gözaltına alındı. Macit Gül'le aynı aileden oldular, çünkü Macit Bey, Bayrak’ın kızı Reyhan Hanım'la evlendi. Abdullah Gül'le aynı yıl Meclis'e girdi. Gül'le aynı "Kayıp Trilyon Davası"ndan cezaevinde yattı. Ahmet Hamdi Gül'le halen aynı apartmanda oturuyor. Ama asıl önemlisi Gül'ü ta 16 yıl önce o keşfetti ve siyasete girmeye o ikna etti. 1972'den beri içinde olduğu “Milli Görüş” hareketini Gül'le aynı anda bıraktı ve hep Gül'ü destekledi.

Haber: Bünyamin Gültekin 

Yorumlar 1
kültigin 04 Mart 2020 14:37

şaban bayrak kim yahu....tipe bak ..adamda nur yok....

Bakmadan Geçme