GÜÇLÜ ADAYA GÜÇLÜ DESTEK

Kayseri Ticaret Odası (KTO) seçiminde yönetime talip olduğunu açıklayan Müstakil ve Sanayici İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Kayseri Şube Başkanı Nedim Olgunharputlu, siyasi partilerin seçimlerde nötr kalmalarını takdir ettiklerini ancak adayların bunu lehlerine yönelikmiş gibi lanse etmelerini doğru bulmadıklarını söyledi.

Açıklamayı basın toplantısı ile duyuran Olgunharputlu’ya destek amacıyla Birlik Vakfı, İlim Yayma Cemiyeti, Anesiad, Tümsiad, MMG, Kimder, Seyyid Burhaneddin İlim ve Kültür Vakfı, Stratejik Düşünce Kuruluşu, Kökder ile İnsan ve Medeniyet Hareketi temsilcileri hazır bulundu.

“Yönetime adayız”
Olgunharputlu, özel bir restoranda gerçekleştirilen basın toplantısında KTO seçim sürecinde gördükleri bazı görüş ve uyarıları kamuoyu ile paylaşma ihtiyacı hissettiklerini söyledi. Olgunharputlu, açıklamayı Kayseri Ekonomi Platformu (KEP) adına yaptı. Platformun KTO seçimlerini şehrimize hizmet edebilecek başlıca kurumlardan biri olarak gördüğünü söyleyen Olgunharputlu, adayların bireysel olarak başkanlığa adaylıklarını açıklamalarını doğru bulmadıklarını ve kendisinin başkanlığa aday olmadığı, oda yönetimine aday oldukları açıklamasında bulundu.

“Metal yorgunluğu oda seçimlerine yansımamalı”
KEP olarak seçim sürecinde gözlemledikleri görüş ve uyarıları paylaşan Olgunharputlu, “Proje üretmeden, başkasını kötüleyerek kazanılan seçimlerden şehrimiz herhangi bir gelişme sağlayamaz. Bu durum KEP’in seçim sürecindeki ana isteğidir. KTO üyeleri oylarını verirken başkan adayının yönetim anlayışını ve projelerini iyi incelemek ve çok iyi kavramakla yükümlüdürler. Bu durum tüm üyelerin hem şehrimize hem hemşehrilerimize hem de gelecek nesillerimize dair sorumluluğudur. KEP, KTO yönetiminin her şeyden önce bir yönetim felsefesine sahip olması gerektiğine inanmaktadır. ‘Şehir ekonomik olarak nerededir, gelecekte nerede olmalıdır, nasıl ve niçin öyle olmalıdır?’ gibi sorulara tutarlı bir çerçevede doğru cevapların üretilmesi gerekmektedir. Son dönemde siyasi konjonktürde sıkça dile getirilen metal yorgunluğu kavramının yeni dönem oda seçimlerinde asla etkili olmasını istemiyor, seçime girecek başkan adaylarının ister metal ister mental olsun herhangi bir yorgunluktan etkilenmeden, şehrimizi 2023 yılı ve ötesi hedeflerine götürebilecek fizik ve zihni bir vizyona sahip olmalarının bir gereklilik olduğunu düşünüyoruz.” dedi.

Siyasi söylemler değil, projeler yarışsın
Özellikle şehrimizin siyasi yapısının seçim sürecinde nötr durumda kalmalarını takdir ettiklerini dile getiren Olgunharputlu, “Adayların bu durumu kendi lehlerine yönelikmiş gibi beyan etme söylemlerini seçim sürecinin siyasallaşması tehlikesi olarak görüyoruz. KTO seçimlerinde adayların üye oylarını etkilemeye yönelik olarak asla siyasal söylemler değil seçimleri kazanmaları halinde şehrimize sağlayacakları katma değerlerin nasıl ve ne yönde olacaklarından bahsetmelerini bekliyoruz. KEP şehrimizin ekonomik mirasının ve gelişiminin takipçisidir. Unutulmamalıdır ki şahıslar geçici, kurum ve hizmetler bakidir” şeklinde konuştu.

“Başkan değil yönetim seçilecek”
Tüm bu nedenlerle KTO yönetimine talip olduklarını açıklayan Olgunharputlu, “KEP, adaylıklarını açıklayan yeni dönem adaylarının ve yönetiminin devralacakları mirası nasıl gerçekleştireceklerine dair felsefe ve projelerden bugüne kadarki süreçte tatmin olmamıştır. Tüm bu nedenler ile oda seçimlerine günler kala KEP olarak kuruluş misyonumuz gereği ve bir mecburiyet olarak KTO yönetimine talip olduğumuzu ve bu sürecin yönetiminin aslında bir başkanlık seçimi değil başkanı ve yönetimini seçecek komiteler seçimi olduğunu ayrıca, KEP olarak bir uzlaşı ortamı oluşmadığı takdirde seçim sürecine kendi ilkeleri doğrultusunda dahil olacağını kamuoyuna bildiririz. Seçim sonrasında kazananın her zaman şehrimiz olması temennisi ile oda seçimlerinin şehrimize yakışan bir tavır içerisinde demokratik bir ortamda gerçekleşmesini temenni ederiz” dedi.

Açıklamanın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan MÜSİAD Kayseri Şube Başkanı Nedim Olgunharputlu, herhangi bir siyasi partinin veya bir bloğun adayı olmadığını söyledi.
Bünyamin Gültekin

Yorumlar 1
Ali 09 Eylül 2017 00:32

Hicbir yerde bi varlık gösteremeyen ak parti il yönetimi şimdide gülsoy a destek adamda bitti

Bakmadan Geçme