• Haberler
  • Gündem
  • Gönüllü Kuruluşlar Doğu Türkistanlı muhacirleri ziyaret etti

Gönüllü Kuruluşlar Doğu Türkistanlı muhacirleri ziyaret etti

Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları Ocak ayı toplantısı Yeşilay Kayseri Şubesinin ev sahipliğinde 24 Ocak 2015 Cumartesi günü Kayseri Öğretmen evinde yapıldı.

60’a yakın sivil toplum kuruluşu temsilcisinin katılımı ile yapılan 2015 Ocak ayı toplantısına Kayseri milletvekilleri Yaşar KARAYEL ve Dr. İsmail TAMER de katılarak ülke gündemi ile ilgili bilgiler verdiler.
Yeşilay Kayseri Şube Başkanı Mehmet ADIGÜZEL, ev sahibi sıfatı ile yaptığı konuşmada Yeşilay’ın Türkiye’de ki teşkilat yapısı, Bonzai ve diğer uyuşturucuların kullanımı ve sigarayı bırakma konusunda yaptıkları hizmetler hakkında bilgiler vererek kendilerine destek için Gönüllü Kuruluşlara teşekkür etti.Büyükşehir Belediyesi Sosyal Dayanışma Vakfı sorumlusu Mehmet Ali KARCIOĞLU, son günlerde Kayseri’ye gelen Doğu Türkistanlı muhacirlerle, onların ihtiyaçlarının karşılanması hususunda Belediyelerin, valilik ve sivil toplumun yaptığı çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Şu anda ihtiyaçları karşılanmayan hiçbir Türkistanlı muhacir olmadığını bildirerek yardım edenlere teşekkür etti. Bundan sonra yapılacak yardımların valilik bünyesindeki koordinasyon merkezi kanalı ile yapılmasının daha verimli olacağını dile getirdi.
Doğu Türkistanlı muhacirler, Kayseri’de yaşayan Suriyeli sığınmacılar, Diriliş Ertuğrul dizisi ekibinin Kayseri buluşması, 31 Ocak 2015 Cumartesi günü yapılacak Kayseri Küçük Millet Meclisi toplantısı ve diğer konuların görüşülmesinin ardından Gönüllü Kültür Kuruluşlarından platform sözcüsü Ahmet TAŞ başkanlığında bir ekibin muhacir Doğu Türkistanlıların yaşadıkları yere hoş geldiniz ziyareti yaparak durumları hakkında bilgi alınması ve Şubat toplantısının Çevre Ahlak ve Kültür Derneğinde yapılması kararının verilmesi ile Ocak ayı Gönüllü Kültür Kuruluşları toplantısı sona erdi.
Toplantının sonunda platform sözcüsü Ahmet TAŞ, ev sahipliği için Yeşilay Kayseri Şube yetkililerine, misafir katılımcılar, milletvekilleri Yaşar KARAYEL ve Dr. İsmail TAMER ve basın temsilcilerine teşekkür etti. Sonucun hayırlı olması dileği ile başarı dileklerini bildirdi.
Yeşilay’ın ev sahipliğinde yapılan toplantının ardından Ahmet TAŞ, Cafer BEYDİLLİ ve beraberindeki bir heyet Kayseri’ye gelen Doğu Türkistanlı muhacirleri ikamet ettikleri yerde ziyaret ederek durumları hakkında bölgede görevli valilik ve belediye görevlilerinden bilgiler aldılar. Şu an için göçmenlerin tüm ihtiyaçlarının karşılanmasından memnun kaldılar. Gelen muhacirlere hoş geldiniz dediler.     

Bakmadan Geçme