Göktaş: Korkuyorum!

Müslümanlar arasındaki iç çekişmelerden duyduğu üzüntüyü dile getiren Kayserili emekli müftü Mehmet Göktaş bu nedenle yaptığı vaazlarda: 'Fitneye sebep olmaktan, tefrikadan, benim yüzümden gençlerin sağa sola savrulmasından, onların gençliklerini harcamış olmaktan korkuyorum' dedi.

Müslümanlar arasındaki iç çekişmelerden duyduğu üzüntüyü dile getiren Kayserili emekli müftü Mehmet Göktaş bu nedenle yaptığı vaazlarda: “Fitneye sebep olmaktan, tefrikadan, benim yüzümden gençlerin sağa sola savrulmasından, onların gençliklerini harcamış olmaktan korkuyorum” dedi.

“Hiç susmadım”

Kayserili emekli müftü Mehmet Göktaş haftalık yayınlanan Doğruhaber Gazetesi’nde uyarı niteliğinde dikkat çeken bir yazı yazdı.  Yazısında gençlik yıllarından itibaren İslam adına durmadan konuşup, bir şeyler yapmaya çalıştığını kaydeden Göktaş, yazısında şunlara yer verdi: “Başta on iki eylül olmak üzere birçok darbe dönemi geçirdim, hiç birisinde susmadım, hatta sesimi daha da yükselttim. Defalarca tutuklandım, gözaltına alındım, yargılandım, içeri atıldım. Çocuk gibi övünmek olmasın ama hiç korkmadım” ifadelerine

“Şimdi korkuyorum!”

Müftülük yaptığı on yıl içerisinde de söylenecek ne varsa, söylediğini belirten Göktaş: “Bir salonda konferansa çıkarken samimi arkadaşlar kapıda kulağıma eğilirler; ‘Hocam, şu anda salonda çok miktarda sivil polis, mit ve jitem var, kayıt yapıyorlar ona göre’ derlerdi. Ben yine bildiğimi okurdum.

İtiraf ediyorum, şimdi korkuyorum. Zalimlerden, tâğutlardan, militarizmden hiç korkmadım ama şu anda Müslüman kardeşlerimden korkuyorum.

Şimdi de aynı şekilde bir yerlerde konuşmaya başlamadan önce organize eden kardeşler yine kapıda uyarıyorlar; ‘Hocam, aman dikkatli olun, sizi dinlemeye gelenler arasında şu meşrepten kardeşler var, şu derneğin temsilcileri var, filan tarikatın mensupları var, bu arada tarikatlara iyi gözle bakmayan filanlar var, İran hakkında şöyle düşünenler, Suriye ve Yemen olaylarına şöyle bakanlar var…’

“Medyayı korkuyla izliyorum”

Doğrusunu sorarsanız, korkuyorum. Başıma bir şeyler gelecek diye değil, fitneye sebep olmaktan, tefrikadan, benim yüzümden gençlerin sağa sola savrulmasından, onların gençliklerini harcamış olmaktan korkuyorum.

Müslümanlar arasındaki bu iç çekişmelerden en az etkilenenlerden birisi olmama rağmen diğer kardeşler adına korkuyorum. Medyayı korkuyla izliyorum; Bugün hangi yazarlarımız bir birlerine girdi acaba, bugün hangi hocalarımız bir birine saldırdı, ülke içinde ve dışında vuku bulan olaylardan dolayı kim kimi tekfir etti, kimler nerelere savruldu acaba diyerek bakıyorum medyaya, özellikle köşe yazılarına” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme