Gine'li Barry Öğrenci Birliği Başkanı oldu

Erciyes Üniversitesi Afrikalı Öğrenciler Birliği'nde başkanlık seçimi heyecanı yaşandı. Gine'li Thierno Barry, Gana'lı Osman Idriss ve Kamerun'lu Ahmed Cherif'in yarıştığı seçimlerde en fazla oyu alan Thierno Barry başkan olmaya hak kazandı.

 Anadolu’da sadece Konya’da bulunan Afrikalı Öğrenciler Birliği Kayseri’de de oluşturuldu. 

Erciyes Üniversitesi’nde değişik branşlarda öğrenim gören Afrika kıtasında yer alan ülkelerin öğrencilerinin bir araya gelerek resmi olarak başvuru yaptıktan sonra ERÜ Rektörlüğü tarafından kabul edilerek oluşturulan Afrikalı Öğrenciler Birliği, ilk seçimini yaparak başkan ve bölüm amirlerini belirledi.

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Müdürlüğü’ne ait Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen seçimlere ERÜ Uluslararası Öğrenciler Koordinatörü Temsilcisi Emre Gökduman,  Medeniyetin Burçları Derneği Başkanı Ali Dursun ve Afrika ülkelerinden öğrenciler katıldı.

Tüm coğrafyalarda insanlar zulüm yaşıyor

Programın açılış konuşmasını Medeniyetin Burçları Derneği Başkanı Ali Dursun yaparak öğrencilere başarı temennisinde bulundu. Kim seçilirse seçilsin “Afrika kazanacak” diyen Ali Dursun şunları söyledi:

“Afrika kıtadır, ülke değildir. Bu anlamda Afrika’nın Türkiye’de bütün kültürünü, bütün etnik unsurlarını ve insani unsurlarını sizler tanıtacaksınız. Ama daha da önemlisi, kendi aranızda ülkeler arasında kültür, diller arasındaki etkileşimi, kardeşliği bu birliktelik tanıtacak. Bu vesileyle bizlerde tüm STK’lar olarak Afrika Birliği’ni destekleyeceğiz. Bundan kuşkunuz olmasın. Önemli olan şudur. Şu an dünyada son zamanlarda sadece Müslüman coğrafyalar değil, bütün coğrafyalarda insanlar kan ve zulüm yaşıyor. Afrika’dan çıkmış bir sürü başarılı insanlar var. Barak Obama, Muhammed Ali Clay gibi isimleri örnek gösterebiliriz.  Batılı unsurlar maalesef  Afrika’yı sömürüyor. İnşallah bu makul talihi buradaki sizlerin yapacağı çalışmalar değiştirecek.”

Afrikalı öğrencilerin yeri ayrı

ERÜ Uluslararası Öğrenciler Koordinatörü Temsilcisi Emre Gökduman ise Afrika’nın değişik ülkelerinden bir çok öğrencinin bir araya gelmesinin önemli bir tablo oluşturduğunu dile getirerek; “Aslında birliğinizi beraberliğinizi kutlamak için buradayız. Afrika benim gözümde her zaman birleşik bir ülke gibidir. Doğusuyla, batısıyla, kuzeyiyle, güneyiyle bütün öğrencilerimizden aynı sıcaklığı hissediyorum. Hepsinin benim gönlümde ayrı bir yeri var. Bu seçim bana göre bir demokrasi şölenidir” diye konuştu.

Konuşmaların ardından başkan adaylarının tanıtımı yapılarak seçimlere geçildi.  Birbirinden iddialı adayların yer aldığı seçimlerde Gineli Thierno Barry, Ganalı Osman Idriss ve Kamerunlu Ahmed Cherif arasında kıyasıya bir yarış yaşandı.

Zafer Gineli Barry’nin oldu

Tatlı bir rekabetin yaşandığı seçimler sonrasında favori gösterilen Gineli Thierno Barry, katılımcıların çoğunluğunun oyunu alarak başkan olmaya hak kazandı.

Bu arada seçimlerde birliğin Mali İşler Sorumlusu, Sağlık ve Sosyal İlişkiler Müdürü, Halkla İlişkiler Müdürü ve Olay Planlayıcısı da oy kullanılarak belirlendi.

Haber-Fotoğraf: Ramazan KARAKUŞ

 

 

Bakmadan Geçme