• Haberler
  • Gündem
  • Gıda, Tarım Ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nden Esnaflara Uyarı

Gıda, Tarım Ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nden Esnaflara Uyarı

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Özkan Kayacan, yaptığı açıklamasında gıda işletmelerinin kayıt ve onay işlemleri için son bir ay kaldığını duyurdu.Kayacan, 'Gıda İşletmelerinin Kayıt ve Onay İşlemlerine Dair Yönetmelik...

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Özkan Kayacan, yaptığı açıklamasında gıda işletmelerinin kayıt ve onay işlemleri için son bir ay kaldığını duyurdu.

Kayacan, “Gıda İşletmelerinin Kayıt ve Onay İşlemlerine Dair Yönetmelik gereğince tüm gıda üretim ve gıda satış yerleri yani bakkal, market, büfe, kasap, şarküteri gibi ve toplu tüketim yerleri olan lokanta, restaurant, dönerci, fast-food, kahvehane gibi gıda ve gıdayla temas eden malzeme üretimi yapan üretim yerlerinin Kayseri Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne kayıt veya onay işlemlerini yaptırmaları gerekmektedir” dedi.

Kayacan, “Bu Yönetmeliğin yayım tarihi olan 17 Aralık 2011 tarihinden önce çalışma izni ve gıda sicili belgesi, kayıt belgesi veya bu belgelere eşdeğer belge almış ve halen faaliyet gösteren kayıt kapsamındaki gıda işletmeleri, bu belgelerini en geç 31 Aralık 2013 tarihine kadar kayıt belgesi ile değiştirmek zorundadırlar” uyarısında bulundu.

Kayacan, “Kesimhane, et parçalama tesisleri, et ürünleri işleyen tesisler, su ürünleri işleyen tesisler, süt toplama merkezleri, süt ürünleri işleyen tesisler, yumurta ve yumurta ürünleri işleyen tesisler gibi hayvansal gıda üretim yerleri ise İşletme Onay Belgesi almak zorundadır” diyerek şu bilgileri verdi:

“Süresi içerisinde başvurusunu yapmayarak kayıt belgesi almayan gıda üretim işletmelerine 5996 sayılı Kanunun 41. maddesinin 1. fıkrasının ( c ) bendi gereğince 2 bin 560 Türk Lirası, satış ve toplu tüketim işletmelerine ise bin 279 Türk Lirası İdari Para Cezası uygulanacaktır.

5996 sayılı Kanunun 41. maddesinin 1. fıkrasının ( b ) bendi gereğince Bakanlıktan onay alması gereken işletmelerden, onay almadan üretim yapanlara 12 bin 801 Türk Lirası, depo ve satış yerlerine 6 bin 400 Türk Lirası idarî para cezası verilecektir. Ayrıca bu işletmelerin faaliyetleri durdurularak ürünlerine el konulacaktır.

İlimizde faaliyet gösteren tüm gıda işletmelerinin mağdur olmaması için sure bitimine kadar faaliyetleri ile ilgili kayıt veya onay işlemlerini tamamlamaları gerekmektedir.”

Yorumlar 6

Bakmadan Geçme