Gerçel'den başarılı öğrencilere hediye

Sahabiye Mahallesinde yaşayan çocukların Alim dedesi, mahallenin muhtarı Alim Gerçel, 17 yıldır devam eden başarılı öğrencilere kitap hediye etme geleneğini sürdürüyor. Alim Gerçel bu yıl da mahallede kayıtlı başarılı öğrencilere, kitap ve madalya verdi. Öğrencilere 33. kez karne hediyesi veren Gerçel, her dönemde başarılı öğrencilerin sayısının azaldığını söyledi.

 Sahabiye Mahallesi Muhtarı Alim Gerçel, 2016-2017 eğitim-öğretim dönemini başarı ile tamamlayan öğrencilere kitap ve madalya dağıttı. 


Bugüne kadar 7 bin kitap dağıttığını ifade eden Gerçel, "Başarılı öğrencilerin kitapla ödüllendirilmesi ayrı bir zevktir. Amacım, mahallemdeki bütün öğrencileri başarılı olmaya teşvik etmektir" dedi. 

Bu sene 60 başarılı öğrenciye kitap hediye edeceğini dile getiren Gerçel, "Okumayı ibadet saydığımız için başarılı öğrencilere kitap dağıtıyoruz. Öğrencilere kitap okuma alışkanlığını sağlamaya çalışıyoruz.

Son yıllarda kitap dağıtım törenleri düzenlerdim. Geçmiş dönemlerde 200’ün üzerinde başarılı öğrenci olur ve kitap dağıtırdım. Ancak son günlerde eğitim sisteminin yapısından başarılı öğrencilerin sayısında düşüşler oldu.

Kitapları Diyanet İşleri Başkanlığı, Gençlik ve spor İl Müdürlüğü, Ticaret Odası, yayınevleri ve yazarlarımızın katkılarıyla çocuklara faydalı olacağını düşündüğümüz kitapları toparlıyorum. Değerli yazarlarımızın güzel eserlerini, öğrencilerimizin seviyesine göre sınıflandırarak hediye etmeyi görev kabul ediyorum ve bunu seve seve yapıyorum. Karnelerinin yanında takdirname alan öğrencileri de ayrıca madalya ile ödüllendiriyorum" diye konuştu. 

Kayseri Gündem

Bakmadan Geçme