• Haberler
  • Gençliğe yatırım, geleceğe yatırım

Gençliğe yatırım, geleceğe yatırım

Kentimizde salon sporlarına verdiği destek ile ön plana çıkan Melikgazi Belediyespor bu alanda sadece Kayseri'nin değil İç Anadolu'nun parlayan yıldızı haline geldi. Melikgazi Belediyesi Başkan Yardımcısı ve Kulüp Başkanı Serdar Öztürk, gençlere yapılan yatırımın asfalt, kaldırım yapmak kadar önemli olduğunu belirterek 'Bu yatırım boş bir yatırım değil, geleceğimizi şekillendirme yatırımıdır' dedi. Öztürk, yaz okullarına kayıtların başladığını da hatırlattı.

Özelikle yerli sporculara verdiği değer ile bilinen Melikgazi Belediyespor, birçok genci voleybol ve basketbol branşına kazandırarak önemli bir sorumluluk üstlendi.
Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’ın yardımcısı olan, aynı zamanda 4 buçuk yıldan bu yana Melikgazi Belediyespor’un kulüp başkanlığını yapan Serdar Öztürk’ü ziyaret ederek spor faaliyetleri hakkında bilgi aldık.

Sözlerine Melikgazi Belediyespor’un 1989 yılında kurulduğunu ve salon sporlarına olan desteğiyle yıldız haline geldiğini belirterek başlayan Başkan Serdar Öztürk; “Bugüne kadar hizmet eden yöneticilere, başkanlara, teknik heyete, sporculara, kısacası emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Biz de bu görevi layıkıyla yerine getirmeye çalışıyoruz. Kulüp başkanıyım ama bizimle beraber çalışan bir ekibimiz var. Ben yok biz var. Kocaman bir aileyiz. Bilindiği üzere Onursal Başkanımız Memduh Büyükkılıç. Sağ olsun bize sonuna kadar destek veriyor. Kendisine minnettarız. Belediye bünyesinde kulüp olduğumuz için biraz daha şanslıyız. Melikgazi Belediyespor Kayseri’de, hatta İç Anadolu’da salon sporlarında lokomotif bir kulüp. Ana branşımız voleybol ve basketbol. Şehrimizi en iyi şekilde temsil etmeye çalışıyoruz. Alt yapıya önem veriyoruz. Her yıl okullarla irtibata geçerek başarılı öğrencileri bünyemize dahil etmeye gayret ediyoruz. Çocuklarımızı geleceğe hazırlamaya çalışıyoruz. Biz özellikle takımlarımızda kendi yetiştirdiğimiz gençlerimizle mücadele ediyoruz. Başarımız bundan kaynaklanıyor. Kendi yetiştirdiğiniz gençlerle başarıyı yakalamak ayrı bir gurur veriyor. Biz bunları yaparken, sadece salon sporlarında Kayseri’nin başarısından ziyade emanet edilen gençlerimizin geleceğe nasıl hazırlanacaklarının derdine düştüğümüzden dolayı burada da bir başarı var. Bazı özel okullardan ‘Biz bu gençlerden takım kurmak istiyoruz’ şeklinde talep geliyor. Dolayısıyla bu gençlerin kadrolarında yer alması vesilesiyle ücretsiz bir şekilde öğrenim görmelerini sağlıyoruz. Her halde en büyük kazanımları bu oluyor. Bizim takımımızda oynayan çocukların beden eğitimi bölümüne yüksek puanla girme şansları oluyor. Birçok oyuncumuz beden eğitimi bölümünde öğrenci olarak öğretmenliğe terfi ettiler.” diye konuştu.



Kulüp başkanlığını herkes yapamaz”
Kulüp başkanlığının herkesin yapacağı bir şey olmadığını belirten Başkan Öztürk şunları söyledi:
“Sevgi, fedakarlık gerektiren bir iş. En başta severek yapmanız gerekiyor. İnanmanız, kararlı olmanız gerekiyor. İlgi istiyor. Topluma bir şey kattığınıza inanıyorsanız bu görevi ancak o zaman layıkıyla yerine getirebiliyorsunuz. 7’den 70’e herkese dokunuyoruz. Nasıl oluyor? 7 yaşındaki çocuklarımızı alıp onları geleceğe hazırlıyoruz. Hem okuldaki başarılarını artırmak hem de spora teşvik etme anlamında elimizden geleni yapıyoruz. Bu arada onların ailelerine dokunuyoruz. Spora verdiğimiz destekten dolayı hepsi ile bir aile oluyoruz. Dolayısıyla sevince mücadele edince işimiz kolaylaşıyor. Herkes yapabilir mi? Yapamaz. Seven, mücadele eden, kendini bu işe adayan insanlar yapabilir.”
“Bizlere güvenen Kayseri halkına teşekkür ederiz” diyen Başkan Öztürk; “Gerçekten hizmet etme ve başarının sırrı ile birlikte daha ileriye hedef koyabilmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Halkımız da bunu görüyor. Velilerimiz daha fazla görsünler. Maçlarımıza gelsinler. O havayı teneffüs etsinler. İnşallah gelecekte daha güzel şeyler olacak. Diğer belediyelerin de salon sporlarına daha fazla yatırım yaparak gençlerimizi spor etkinliklerine çekmek suretiyle gelişimlerine katkı sağlamalarını arzu ediyorum. Ülke genelindeki bütün belediyeler bu konuda yatırım yapsınlar. Çünkü bu yatırım boş bir yatırım değil, geleceğimizi şekillendirme yatırımıdır. Gençliğe yapılan yatırım asfalt, kaldırım kadar değerlidir. Çünkü onlar bizim geleceğimiz. Ne kadar şekillendirebilirsek o kadar verim elde ederiz” şeklinde konuştu.



“Hedefimiz kendi oyuncularımızı yetiştirmek”
Yerli oyuncuları her zaman ön planda tuttuklarını aktaran Öztürk;  “Bizim kulüp olarak hedefimiz başından beri kendi oyuncularımızı yetiştirmekti. Kendi insanlarımıza fırsat vermekti. Rakibimiz olan diğer illerdeki belediye takımlarının yabancı oyuncu transfer ettiklerini görüyoruz. Bizim hiçbir zaman yabancı oyuncu merakımız olmadı. Bu da kendi insanımıza değer verdiğimizin bir göstergesi. Türk milleti olarak her şeyi güzel bir şekilde yapabiliriz. Bunun bilinci içerisinde oyuncularımızı seçerek takımlarımızı oluşturuyoruz. Minikler, yıldızlar ve gençlerde Voleybol Kayseri şampiyonu olduk. Şu an Türkiye finallerinde mücadele veriyoruz. Bunlar bizi mutlu eden sonuçlar. En azından çocuklarımız il dışına çıkarak orada Türkiye’nin seçilmiş takımlarıyla mücadele ederek öz güven kazanıyorlar. Bunlarda başarıyı artıran etkenler arasında yer almış oluyor. “ dedi.

 “Engelli sporcular gururlandırıyor”
Melikgazi Belediyespor olarak Bedensel Engelliler Spor Kulübü’ne sponsor olduklarını hatırlatan Öztürk; “Başkanımızın talimatıyla bu kulübümüze belediye olarak sponsoruz. Ampute Futbol ve Tekerlekli Sandalye basketbol branşları var. Bu branşlarda çok ciddi mücadele veriyorlar. Azmin, zaferin ve kararlılığın ne olduğunu herkese gösteriyorlar. Onların bu gayretlerini görünce bizim çok daha fazla çalışmamız gerektiğini görüyoruz. Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray gibi takımlarla mücadele eden Bedensel Engeliler kulübümüz var. Diğer branşlarda da minikler, yıldızlar ve gençler kategorilerinde şehrimizi başarıyla temsil ediyoruz. Bu da bizi gururlandırıyor.” açıklamasında bulundu.

 “İç Anadolu’da çaba yok”
Yurdumuzun batı bölgelerinde salon sporlarına daha çok önem verildiğinin altını çizen Başkan Öztürk, “Batıda salon sporlarındaki seyirci ve oyuncu portföyünün daha yaygın olduğunu görmek mümkün. Hem spor hem sosyal etkinlik olarak değerlendiriliyor orada. Fakat İç Anadolu’da özellikle kendi çocuklarımıza destek, verelim diğer illere örnek olalım, seyirci oluşturalım, oyuncu bulmada daha fazla gayret edelim diye bir çaba göremiyoruz. “ dedi.

Yaz okullarına kayıtlar başladı
Başkan Öztürk ayrıca Melikgazi Belediyesi bünyesinde açılacak olan yaz okullarına kayıtların başladığını söyledi. Yaz Okullarında hem spor hem de eğitim-öğretim görüldüğünü belirten Başkan Öztürk, çocuklarımızın yaz aylarını en güzel şekilde değerlendirebilecekleri imkan sunuyoruz. 8-13 yaş arası tüm çocuklarımız aileleriyle birlikte nüfus cüzdanlarını alarak Melikgazi Belediyesi Kültür Merkezi’ne müracaatlarını yapabilirler. Bunu yanı sıra İldem, Belsin, Esenyurt, Yeniköy, Danişment Gazi ve Tınaztepe tesislerimize de başvurabilirler.” şeklinde konuştu.
Haber-Foto: Ramazan KARAKUŞ

Yorumlar 1
Serdar ÖZTÜRK 16 Haziran 2017 11:31

İlginiz için Ramazan KARAKUŞ beyefendinin şahsında Kayseri Gündem yetkililerine teşekkür ediyorum.

Bakmadan Geçme