Gençleri kışkırtıp, kamu düzenini bozuyor

İl Emniyet Müdürlüğü Bazı Basın-Yayın Organlarında Yer Alan 'Cumhurbaşkanına Hakaret' Haberi ile ilgili yazılı açıklamada bulundu.

İl Emniyet Müdürlüğü, CHP üyesi olan ve daha önceden birçok suç kaydı bulunan Olcay Büyükelbaşı’nın Cumhurbaşkanına hakareti nedeniyle gelen ihbarı değerlendirerek bir çay bahçesinden alınıp götürülmesi ile ilgili açıklamada bulundu. Yazılı olarak yapılan açıklamada görgü tanıklarının ifadelerine dayandırılarak Büyükelbaşı’nın, gençlere kışkırtıcı sözler söylediği, gezi olaylarında da Talas Anayurt Mevkiinde gençleri örgütlediğine, kamu düzenini bozmaya yönelik girişimlerde bulunduğuna dikkat çekildi.

Üç ayrı ihbar alındı

Emniyet’ten gelen açıklamada: “04/10/2015 tarihinde saat 21.35 sıralarında 155 Polis İhbar Hattına Talas Selçuklu Evi önünde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN’a hakaret edildiğine dair üç ayrı ihbar alınması üzerine olay yerine giden polis ekipleri biri şikayetçi olmak üzere üç vatandaştan aldığı bilgiler doğrultusunda hakaret eden şahsı tespit etmiş ve Polis Merkezine götürmüştür” denildi 

Gezi olaylarında gençleri örgütledi

Görgü tanıklarının ifadelerine dayandırılarak verilen bilgilerde ise Büyükelbaşı’nın, Cumhurbaşkanına ağza alınmayacak küfürler ettiği ve gezi olaylarında Talas’ta gençleri örgütlediğine yer verildi. Emniyettin paylaştığı bilgilere göre görgü tanığı olayla ilgili “04/10/2015 tarihinde saat 21.35 sıralarında Talas Selçuklu Evi önünde Olcay Büyükelbaşı’nın bir grup gence hitaben "Şerefsiz Tayyip'in faşistliklerine boyun eğmeyeceğiz, baş kaldıracağız, haydi toplanın harekete geçme zamanı, fakirin çocuğu şehit oluyor, enerji bakanı taner yıldız eğer dürüstse kendi çocuğu şehit olsun" şeklinde gençlere kışkırtıcı sözler söylediğini ve Sayın Cumhurbaşkanımıza hakaret ettiğini duyunca hemen Polis 155'i aradığını ve durumu bildirdiğini, Olcay Büyükelbaşı’nın gezi olaylarında da Talas Anayurt Mevkiinde gençleri örgütlediğine, kamu düzenini bozmaya yönelik girişimlerde bulunduğuna ve tam hatırlamadığım bir tarihte yine Selçuklu evi önünde otururken "A…. koyduğumunun Tayyip'i, bunu indireceğiz" dediğine de şahit olduğunu bunlardan dolayı şahıstan şikayetçi olduğunu beyan etti.

suçlamaları kabul etmedi

Olcay Büyükelbaşı İfadesinde suçlamaları kabul etmezken, Büyükelbaşı’nın Cumhuriyet Halk Partisi üyesi olduğu, daha önceden tehdit, hakaret ve yüz kızartıcı suçlardan cinsel sarkıntılık olmak üzere birçok suç kaydının bulunduğu ve olay esnasında da aşırı alkollü olduğu belirtildi. 

Olcay Büyükelbaşı sevk edildiği Cumhuriyet Başsavcılığındaki işlemleri sonucunda çıkarıldığı mahkemece Adli Kontrol kararıyla salıverildi.  

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme