Gençler, Suriyeli mültecilerin yüzünü güldürdü

Erciyes Üniversitesi Genç Gazeteciler Kulübü ve Kayseri Gençlik Merkezi Suriyeli ailelere yardım için bir araya geldi. Gençlerin dağıttığı yardımlar başta çocuklar olmak üzere Suriyeli mültecilerin yüzlerini güldürdü.

 Genç Gazeteciler Kulübü ve Kayseri Gençlik Merkezi mensubu gençler, Suriyeli ihtiyaç sahibi aileler için elbise, kuru gıda ve çocuklar için kırtasiye malzemeleri topladılar. Toplanan yardımlar Gençlik Merkezi’nde bir araya getirilip koliler halinde Eskişehir Bağları’nda yaşayan ihtiyaç sahibi Suriyeli ailelere teslim edildi.

Çocukların dramı içler açısı

Ziyaret esnasında en çok sevinen çocuklar oldu. Üzerlerinde giyecek elbise ve ayaklarında ayakkabı olmayan çocuklar dağıtılan kırtasiye malzemeleri, balon ve oyuncaklardan çok mutlu oldular. Hediyeleri getiren abla ve abileriyle oynadılar. Eğitimlerinden geri kalan çocukların bazılarının boyacılık yaptıkları,  bazılarının da farklı işlerde çırak olarak çalıştıkları öğrenildi.

Yeni gelen aileler tespit edildi

Yardımlar hakkında gazetemize bilgi veren Kayseri Gençlik Merkezi Sorumlusu Şefkat Başkurt ile Genç Gazeteciler Kulübü Başkanı Kader Ölmez “Amacımız Eskişehir Bağları’na yerleşen yeni Suriyeli aileleri tespit edip onların ihtiyaçlarını karşılamak için elbise, kuru gıda ve çocuklar için kırtasiye malzemeleri toplamak… Yaklaşık yeni gelen 30 aileyi tespit ettik ve kaç kişi yaşadıklarını belirledik. Zorlu yaşam koşullarıyla mücadele vererek buraya gelip yerleşmişler.  Birçok sorunla mücadele veren bu mazlum insanlar şimdi de aç kalmamak için çabalıyorlar. Bizler de iki kulüp Suriyeli aileler için bir araya geldik, onlara yalnız olmadıklarını hissettirmek istedik” şeklinde konuştular. Başkurt ve Ölmez yardımların artarak süreceğini belirttiler.

Suriyelilerin teşekkürü

Ziyaret esnasında görüştüğümüz bazı Suriyeliler yaşadıkları sıkıntıları şöyle dile getirdiler;

“Beşer Esat’ın zulmünden kaçarak ailelerimizle birlikte Kayseri’ye geldik. Zira canımız, malımız tehlikedeydi, her an bir bomba patlayabiliyor ve bir kurşuna hedefi olabiliyorduk. Burada barınmamızı sağlayan Türk hükümetine ve bugün bize yardımda bulunan genç kardeşlerimize sonsuz teşekkürler… Sağolsun, komşularımız ve ilgililer bize her türlü desteği verip kardeşliğin gereğini yerine getiriyorlar. En çok bebe maması, çocuk bezi ve kuru gıda lazım. Bazen mama olmuyor, yemek olmuyor, çocuklarımızı aç aç uyutmaya çalışıyoruz. Biz büyükler aç yatabiliyoruz yalnız onlar ağlıyor, mama, yemek istiyorlar. Biz de’ ‘birazdan gelecek’ diye onları avutmaya çalışıyoruz.”

Muhacir görüp ensar gibi yardım

Genç Gazeteciler Kulübü Başkan Yardımcısı Mevlüt Hasgül  ise duygularını şöyle dile getirdi;

“Gittiğimiz evlerde kalabalık aileler hep birlikte yaşıyorlardı.  Bazı evlerde iki aile birlikte kalıyorlardı. Yatak, ocak, kuru gıda eksikleri vardı. Bizden bu ihtiyaçları için destek istediler. Elimizden gelenin fazlasını yapacağımıza dair söz verdik.  Onlar için gerekli desteğimizi devam ettireceğiz. Çünkü bu bizim insani görevimiz. Arkadaşlarıma sonsuz  teşekkür ediyorum, Zira onlar burada muhacir görüp ensar gibi yardım ettiler.”

(Rukiye Davarcı-Mehmet Şirin Karpuz)

Bakmadan Geçme