Gençler eğitim kampında buluştu

İlim Hikmet Vakfı Üniversite Komisyonunun düzenlediği 2015-2016 öğretim yılı tanışma ve Eğitim programı yapıldı.

İlim Hikmet Vakfı Üniversite Komisyonu tarafından organize edilen program kahvaltı ile başladı. Program İlim Hikmet Vakfı ve Anadolu Öğrenci Birliği’nin tanıtım videosu ile devam etti. Programda İlim Hikmet Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Doğu selamlama konuşmasını yaptı. 

Açılış konuşmasının ardından Günün ilk seminerini  “Niçin Davet” başlığıyla  Suat Kahriman yaptı.  Günün ikinci seminerini Eğitimci-Yazar Mustafa Balaban “Davetçi Gençliğin Vasıfları” başlıklı bir sunum ile gerçekleştirdi. Balaban;” Gençler, dünyanın en büyük servetine sahipsiniz. Bu gün dünyanın en zengin insanı servetini verse, sizin yaşınıza dönemez. Yani gençlik dönemini, servetlerini verseler alamazlar” dedi. Gençlere davetin önemini anlatan Balaban; “Davet; dine ve Allah’a olmalı. Yol haritamızı Kur’an ve sahih sünnet belirler, belirlemelidir. Davetçi, önce kendini yetiştirmelidir.  Her konuda iyi olmalıdır” ifadelerini kullandı.

Balaban, sözlerini şöyle sürdürdü; “İhtiyarlığımızı Allah’a, gençliğimiz şeytana ayırmayalım. Hayatı bize veren Allah’a bütünüyle teslim olalım. Üniversite sınavlarına çalıştığımız gibi, cennete giriş sınavına hazırlık yapalım” diyerek konuşmasını noktaladı.

Günün son seminerini gerçekleştiren, Eğitimci-Yazar Atabay Çelik ise “Teşkilatlanma” başlıklı sunumunu yaptı. Çelik; “Teşkilatlanmada topluluk olur. Bu topluluğun başında bir başkan ve etrafında, istişare, topluluk, iç disiplin, amaç ve görev dağılımı çerçevesinde gerçekleşir. İnanç, metod, hedef birliği teşkilatçı insanlarda ortaktır. Güçlü teşkilatın ortaya çıkmasında güçlü bir irade ortaya çıkması lazım” dedi. Teşkilatçılıkta ibadetin önemine dikkat çeken Çelik; “Eğitim ve ibadetin olmadığı yerde teşkilatçılık yoktur.  Vakti geldiğinde namazdan önemli bir iş yoktur. Hasan El Benna diyor ki, Namaz sıfırların önündeki “1”dir. Namaz teşkilatın direğidir” şeklinde konuştu.

 “Teşkilata Zarar Veren Davranışlar”

Teşkilata zarar veren davranışlara da değinen Atabay Çelik; “Yöneticilik hastalığı, çıkar hastalığı, rekabet hastalığı,  bu karar beni bağlamaz, benim ile istişare edilmemiş, hep benim dediğim olsun tavırları teşkilata zarar veren davranışlardır” diyerek konuşmasını tamamladı.

Vakfın yöneticileri ile öğrencilerin çay ve ikram eşliğinde programı değerlendirmesi sonrasında, eğitim programı sona erdi.

Haber/Fotoğraf M.Safa Asaroğlu

Bakmadan Geçme