Genç İletişimcilerden Milli Şairimize Vefa

Erciyes üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy anma programı düzenlediler.

 Erciyes üniversitesi İletişim Fakültesi Genç Gazeteciler Kulübü, “12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulü ve usta şair Mehmet Akif Ersoy’u anma günü”nde Nurcan Çetinsaya konferans salonunda bir araya geldiler. Program 1 saygı duruşu ve akabinde istiklal Marşı okunarak başladı.

Sunuculuğunu Kader Ölmez ve Orhan Delibal’ın yaptığı programa davetli olarak Ankara’dan Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürü Mehmet Nezir Gül katıldı.

Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği programa İletişim Fakültesi Dekanı Hamza Çakır ve bazı öğretim üyeleri de katıldı. Yabancı öğrencilerden Bashir Ahmad Haidari İstiklal Marşımızı başarılı bir şekilde okuyunca ayakta alkışlandı. Program M. Nezir Gül’ün konuşmasıyla devam etti. Gül şunları söyledi:

 “İstiklal marşı gerek muhtevası gerekse üslubundaki duyuş ve duyarlılık ile şiirsel anlamın yüklendiği o gün olduğu gibi bugünde gerçek bir milli uyum konumundadır. Yurdun düşman saldırılarıyla parçalandığı,  bütün toprakların işgal altında olduğu bir dönemde yazılması önemini daha da artırmaktadır.

İstiklal Marşı azmin, kararlılığın, emperyalizme geçit vermemenin bir gerçeğidir. Büyük bir maneviyat içinde yazılıp hepimizin milli hislerine tercüman olan ve yıllardan beri başımızı dik tutan bazen gözyaşlarıyla bazen sevinçle dinlediğimiz marş, o gün olduğu gibi bugün de mutabakat metin konumundadır.

Büyük dava adamıydı

Akif, Allah Peygamber aşkından taviz vermeyen bir insandı.O duruşunu bozmayan, hayatında taviz vermeyen, geleneğine bağlı ama yenilikçi bir insandı. Halkla içiçe, mütevazı ve mahcup bir insandı.

Milletimize ithaf ettiği İstiklal Marşı ile esaret ve sömürgeleşme baskısına itirazın gür sesini ve hürriyetine pranga vurulmak istenen milletimizin kurulmuş mücadelesi ve inanmışlığını destansı bir anlatımla dile getirdi. Mehmet Akif Ersoy’u anlayıp onun yazdığı eserleri iyi analiz ederek ülkemizin gelişmesine katkı sağlayacağınıza inancımız tamdır.  İstiklal Marşımızın 95. Yıldönümünde hepimizin milli düşüncelerine tercüman olan bu değerli eseri bizlere emanet eden usta şair Mehmet Akif Ersoy’u  rahmetle ve saygıyla anıyorum. “

Programın ardında İletişim Fakültesi dekanı Hamza Çakır davetli konuşmacı Mehmet Nezir Gül’e günün anısına plaket hediye etti.

Haber Fotoğraf :(Rukiye Davarcı-Mehmet Şirin Karpuz)

Bakmadan Geçme