• Haberler
  • Ekonomi
  • GELİŞMİŞ BİR TÜRKİYE İÇİN TEKNOLOJİ ÜRETMEK ŞART!

GELİŞMİŞ BİR TÜRKİYE İÇİN TEKNOLOJİ ÜRETMEK ŞART!

Kalite Yönetim Derneği Başkanı Mete Taştan 'İçinde Dünya Olmayan, Dünya İçinde Olamaz ' adlı konferansta yaptığı konuşmada, ''Gelişmiş bir Türkiye için teknoloji üretmemiz gerekiyor'' dedi.

Özel bir restoranda gerçekleştirilen "İçinde Dünya Olmayan, Dünya İçinde Olamaz " isimli konferansa kayılan Kalite Yönetim Deneği Başkanı Mete Taştan, Türkiye ve Dünya ülkelerine ait istatistiki verileri katılımcılar ile paylaşarak, Ülkelerin gelişimi için inşaların üzerlerinde yaşadıkları ülkeleri yakından ve tam anlamıyla tanımanın önemine dikkat çekti.

Yoğun bir katılımcı topluluğu ile gerçekleştirilen konferansta Mete Taştan ülkelerin gelişimi için teknoloji üretmenin önemine dikkat çekerek, ‘’ Her zaman verdiğimiz bir örnek var iyi mobilya üretebilirsiniz, ancak bunu ihraç ederken bir tıra ancak 200 mobilya sığdırabilirsiniz. Bir flaş disk üretirsiniz bir tıra 1,5 milyon tane sığdırırsınız. Bu dikten elde edeceğiniz ihracat geliri, mobilyadan elde edeceğiniz gelirin iki veyahut üç katıdır. Bu konunun daha kolay anlaşılabilmesi için çok mikro bir örnek. Ülkemizin gelişebilmesi ve dünya pazarında söz sahibi olabilmesi için teknoloji üretmesi şart’’ dedi.

Gelişmişlik düzeyinin sadece ekonomik göstergelere dayandırılmamasını da ifade eden Taştan, ‘’ üzerinde yaşadığınız ülkeyi, şehri, ilçeyi, mahalleyi en ince detayına kadar bilmelisiniz. Eğer siz işçi ölümlerinde dünya ülkeleri arasında ikinci sıradaysanız, kitap okuma ve eğitimde dünya ülkeleri arasında 90 sıradaysanız, dünyanın 17’inci büyük ekonomisi olmanız çokta fazla bir şey ifade etmez. Bu konuya da yakından bakacak olursak aslında ülkemiz ilk defa ekonomi sıralamasında bu seviyede yer almıyor. Araştırdığınızda göreceksiniz ülkemiz 20 yılı aşkın bir dönemdir dünya ekonomileri sıralamasında 16-20 seviyelerin de gidip gelmektedir’’ şeklinde konuştu.

HABER MERKEZİ 

Bakmadan Geçme