'Geleceğin Çiftçileri İçin Beceriler' projesi eğitimi

İlimizde yürütülmekte olan "Organik Tarımın Yaygınlaştırılması ve Kontrolü" Projesi ve Gıda Tarım Hayvancılık Bakanlığı, TAGEM ile MKV Danışmanlık Kuruluşu tarafından yürütülen "Geleceğin Çiftçileri İçin Beceriler Projesi" kapsamında Organik Tarım eğitim toplantısı gerçekleştirildi.

TAGEM uzmanı Dr. Ayşen Alay Vural ve MKV Danışmanlık yetkilisi Kırsal kalkınma Uzmanı Dilek Volkan tarafından eğitimler Bünyan İlçesi Ziraat Odası’nda gerçekleştirildi. Söz konusu eğitimlere ilimizin çeşitli ilçelerinden organik üretim yapan üreticiler katıldı.
‘ERASMUS PLUS PROGRAMME KA2– Cooperation and Innovation for Good Practices-Strategic Partnerships for vocational education and training' programı kapsamında desteklenen "Geleceğin Çiftçileri İçin Beceriler Projesi"  ülkemizin de içinde bulunduğu,  Yunanistan, Hollanda ve Litvanya AB ülkelerinde yürütülen bir proje.  Projenin kapsamı geleceğin çiftçilerinde yeni beceriler yaratılmasını amaçlayan eğitim modülleri oluşturmak. Bu modüller proje kapsamında uzaktan eğitim sistemine yüklenerek kullanım alanının genişlemesi ve yaygınlaşması sağlanacak. Bu modüller tüm İl ve İlçe Müdürlüklerinin teknik personelinin kullanımına açılacak. Modüllerin kullanımı ücretsiz olacak.
Kayseri Gündem
 

Bakmadan Geçme