Geleceğin bilişimcileri yetişiyor

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen 'Kod Adı 2023' projesi ile geleceğin bilişimcileri Gençlik Merkezlerinde yetişiyor.

Kod Adı 2023 Bilişim Projesi ile gençlerimiz geleceği kodluyor. Gençlere Kod Adı 2023 projesiyle algoritma, web ve mobil uygulama geliştirme, elektronik ve robotik eğitimlerinin yanı sıra milli yazılımlar, erken yaşta kodlama eğitimi, dijital bilgi güvenliği, siber saldırılar, etkili sosyal medya yönetimi ve dijital pazarlama üzerine eğitimler veriliyor.
Gençlik Merkezimizde gerçekleştirilen eğitime katılan 75. Yıl Anadolu Lisesi öğrencileri Dünya Kodlama Haftası etkinlikleri kapsamında Erciyes Üniversitesi Teknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezini ziyaret etti.
Gençlerimize rol-model olacak Teknoloji Mühendisleri ile buluşan gençler çalışmaları yerinde izleme fırsatı buldu. Erciyes Üniversitesi Teknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi yetkilileri tarafından Teknopark faaliyetleri ve projeleri hakkında bilgiler verildi.
Haber: Ufuk ÇAMDAL
 

Bakmadan Geçme