Gaspçıyı boynundaki yara izi ele verdi

Kayseri'de bir kişinin cep telefonunu gasp ettiği iddiasıyla tutuklu yargılanan sanık, hakim karşısına çıktı. Görüntülü sistem kullanılarak görülen davada mağdur, telefonunu gasp eden kişiyi boynundaki kesik izinden tanıdı. Mahkeme, boynunda iz olan şüpheliyi yağma suçundan 6 yıla mahkûm etti.

Kayseri 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada tutuklu sanık S.P. Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile mahkemeye bağlandı. Duruşmanın görüldüğü salonunda ise cep telefonu gasp edilen H.A. ve avukatlar hazır bulundu.
Görüntülü savunmasında suçu kabul etmediğini belirten sanık S.P., "Bu şahsı ilk kez görüyorum. Kimsenin cep telefonunu zorla almadım. İtham edildiğim olay Talas ilçesinde gerçekleşiyor. Mağdur ifadesinde cep telefonunun Kiçikapı Mahallesinde gasp edildiğini anlatıyor. Telefonunu aldığım kişi bu kişi değil" dedi.
Hâkimin dinlediği Şikayetçi H.A. ise olay ve gaspçı hakkında detaylı bilgi verdi. Telefonunu zorla alan kişinin boyu vücut özelliklerini anlatan H.A., "Şahsı tam olarak çıkaramadım. O zamanlar sakallıydı. Boynunda kesik izi vardı. Zararım giderilmedi ama şikâyetçi değilim" diye konuştu.
Bunun üzerine mahkemeye tutuklu olduğu ceza evinden katılan şüphelinin boynunda kesik izi olup olmadığı soruldu. Boynunda kesik izi görülen S.P., "Bu şahsı hayatımda ilk kez görüyorum" cevabını verse de cezadan kurtulamadı.
Mahkeme heyeti yapılan yargılama sonucu sanık S.P.'nin boynundaki kesik izinden yola çıkarak suçunu sabit gördü. Hâkim gasp şüphelisine 'Başkasını bir malı teslimi veya malın alınmasına karşı koymamaya mecbur kılmak suretiyle yağma' suçundan 6 yıl hapse mahkum edip, tutukluluk halinin devamına karar verdi.
İha
g

Bakmadan Geçme