'GAFLET Mİ, BAŞKA BİRŞEY Mİ?'

Müstehcen kitaplara tepkiler sürüyor MİRAC Kültür Merkezi Onursal Başkanı Furkan Yılmaz Altunöz, Abdullah Ayata'ya ait olan ve içerisinde müstehcen ifadelerin yer aldığı bazı kitapların okullarda dağıtılmasına ilişkin yaptığı değerlendirmesinde 'Çocuk istismarı, taciz ve tecavüz gibi sorunlarla uğraşan bir toplumda cinselliği tahrik eden kitapların okullarda öğrencilere dağıtılmasını anlamanın çok zor olduğuna vurgu yaparak 'Bu gaflet midir? Yoksa başka bir şey mi?' diye sordu.

Kayseri Valiliği ve Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) tarafından desteklenerek bastırılan, yazar Abdullah Ayata’ya ait “müstehcen içerikli” kitaplara farklı kesimlerden tepki gelmeye devam ediyor.

MİRAC Kültür Merkezi Onursal Başkanı Furkan Yılmaz Altunöz yaşananlardan duyduğu rahatsızlığı şu sözlerle aktardı: “Kayseri Valiliği ve Orta Anadolu Kalkınma Ajansı destekli bir kitabın ‘Şehrimi tanıtmaya Gönüllüyüm’ projesi kapsamında okullara dağıtımı ve sonuçları üzerinde durulmalıdır. Kitaplarla arası iyi olmayan ve okuma oranı son derece düşük topluma; din, tarih ve kültür özürlü bir kitabın tanıtımı ve dağıtımı; ciddi anlamda sorgulanması gereken bir durumdur. Yazarlık katma değeri yüksek bir alandır. Bu alanın paraya ve cinselliğe kurban edilmesi çok korkunçtur ve kabul edilemez. ‘Sanat, sanat içindir.’ İçi boş ve anlamsız cümleyi hiç kabul etmedim/edemedim. Şayet bir çalışma kitap, resim, müzik vb. sanat hak ve halk için değilse o çalışma israftır. Yazılan, basılan ve görsel hale getirilen çalışmalar; eğer bu milletin din, örf, adet ve geleneklerine yani tarih ve kültür kodlarına aykırı ise sanat adına,  kütüphanelerde yer alması söz konusu olamaz. Ayrıca çocuk istismarı, taciz ve tecavüz gibi sorunlarla uğraşan bir toplumda cinselliği tahrik eden kitapların; okullarda öğrencilere dağıtılmasını anlamak gerçekten çok zor! Bu gaflet midir? Yoksa başka bir şey mi?"

KİMDER Başkanı Ahmet Yurtlu 
“Yanlıştan bir an önce dönülmeli”
Kayseri İmam Hatip Mezunları Derneği (KİMDER) Başkanı Ahmet Yurtlu ise “Yapılan bu yanlışın ilgili kurumlar tarafından kasten yapılmadığı âşikar. Ancak gerekli ihtimam ile gözden geçirilmediğinden dolayı mustaribiz. Bu yanlıştan bir an önce dönülmesi gerekiyor.” açıklamasında bulundu.
Bilindiği gibi, Vali Süleyman Kamçı’nın önsözüyle bazı liselerde öğrencilere dağıtılan müstehcen içerikli kitaplar hakkında Kalkınma Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı tarafından soruşturma başlatılmıştı.
Kayseri Gündem

Bakmadan Geçme