Fok balığı kadar değerimiz yok

Eski Bakan Taner Yıldız Kobanili Aylan Kurdi'nin, dramını hatırlatarak 'İnsanlık, bir fok balığına gösterdiği hassasiyetin yüzde birini bu coğrafyada bulunanlara göstermiş olsaydı şu an dünyada bu insanlık utancı oluşmamış olurdu' dedi.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı ile Medeniyetin Burçları Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği Uluslararası Öğrenciler Akademisi’nin bayramlaşma ve piknik programı gerçekleştirildi. Fuar alanında gerçekleşen programa Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı Taner Yıldız, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun başdanışmanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Adayı Mustafa Elitaş, AK Parti Milletvekili Havva Talay Çalış, AK Parti İl Başkanı Cahit Özden, AK Parti Kayseri Milletvekili Adayları Hülya Atcı Nergis, İsmail Emrah Karayel, Avşar Arslan, Kadircan Gökalp, Uluslararası Öğrenciler Akademisi Kayseri Koordinatörü ve Medeniyetin Burçları Derneği Başkanı Ali Dursun ile birçok STK temsilcisi ve öğrenci katıldı.

“Hepimiz biriz, beraberiz”

Programda söz alan Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı Taner Yıldız, insanlığın bir fok balığına ya da karaya vurmuş balinaya gösterdiği hassasiyeti insanlığı temsil edenlere göstermediğini söyledi. Yıldız, “Aramızda dil, din, ırk farklı etnik kökenden insanlarımız olabilir. Ama bizim bildiğimiz bir gerçek var. Biz insanımızı severiz Yaradan'dan ötürü. O yüzden hepimiz biriz, beraberiz ve kardeşiz. Bakın her birimizin görevleri, sorumlulukları farklı. Ama buna rağmen her birimizin tek amacı var. Bizi yaratan Allah’a kulluk vazifemizi yaparken aynı zamanda insani görevlerimizi de yerine getirmek. Bugün dünyada farklı dramlar yaşanıyor. Farklı sıkıntılar yaşanıyor. O farklı dram ve sıkıntıları her birimiz bu coğrafyada yaklaşık 2 bin 500 yıllık bir tarihi ve geçmişi olan, birçok medeniyete ev sahipliği yapmış Kayseri’de okuyorsunuz. Okumaya çok dikkat edin. Entelektüel birikiminizin olması lazım. Türkiye bu şartları sağlayabilecek bir ortama sahip. Eğer Kobanili Aylan’a, tüm insanlığın utancı olarak burada şahitlik yapıyorsak bizim yapacağımız işin çok fazla olduğunu bilmemiz lazım. Bugün insanlığın bir fok balığına, karaya vurmuş bir balinaya göstermiş olduğu hassasiyetin yüzde birini bu coğrafyada bulunan Suriyeli, Iraklı, bütün Müslüman, Hristiyan ama bütün insanlığı temsil eden hangi vatandaş olursa olsun ona göstermiş olsaydı şu an dünyada bu insanlık utancı oluşmamış olurdu” ifadelerini kullandı.

Öğrencileri terör konusunda bilinçli olmaya davet eden Taner Yıldız, “Terörün şu anda tek bir dili olmaktadır. O da insanlığı yok etmek üzere kuruludur. Bütün insani değerleri yok etmeye kuruludur terör. O yüzden hiçbir şeyin arkasına sığınmadan mutlaka teröre karşı olan tavrınızı net olarak belirleyin ve yerliliği ve milliliği kendi ülkelerinizde de dahil olmak üzere yaygınlaştırın” şeklinde konuştu.

“Bayramı buruk geçirmekteyiz”

Uluslararası Öğrenciler Akademisi Kayseri Koordinatörü ve Medeniyetin Burçları Derneği Başkanı Ali Dursun ise yaptığı konuşmada: “Bayramlar, hepimizin mutlulukla bir araya geldiği günler olmuştur.  Ancak son yıllardaki Bayramları Tüm İslam dünyası olarak oldukça buruk ve hüzünlü geçirmekteyiz. Duamız, en kısa sürede tüm bu acıların nihayete ermesidir. Bununla birlikte şunun da farkındayız ki, bu kavli dualarımıza fiili dualarımızı da eklememiz gerekir.  Yani bizi hüzünlendiren tüm hadiselerin  sonlanması için çok ciddî bir çaba ve gayret içerisinde olmamız gerekmektedir.

İşte bu çabalardan birisi de, bu coğrafyanın ayrı düşünülmüş ve birbirine yabancılaştırılmış nesillerini bir araya getirme uğraşı olan Türkiye Bursları Uluslararası Öğrenciler Akademisi'dir. Bu uğraşın bir parçası olarak uzak memleketlerden gelip Kayseri'mizde okuyan öğrenci arkadaşlarımızla "Kurban’ın anlamına uygun olarak yakınlığımızı pekiştirmek; gurbette olanlara bir ölçüde de olsa gurbette olduklarını unutturmak ve fiili duamızı yapmak niyetiyle birlikte kurban kesme ve bayramı birlikte idrak etme niyetiyle bir araya gelmenin güzel olacağını düşündük. 

Bu vesileyle böylesi anlamlı bir etkinliğe katıldığınız ve bu çabanın bir parçası olduğunuz için hepinize şükranlarımı sunuyor ve Kurban Bayramınızı tebrik ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından fuar alanın piknik düzenlendi.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme