Fil hastası malulen emeklilik istiyor

Halk arasında fil hastalığı olarak bilinen 'Lenfödem' hastalığına yakalanan Engin Akbadal her geçen gün artan kilosu nedeniyle yürümekte güçlük çektiği gibi malulen emekli de olamıyor.

 Eşi ve 3 çocuğu ile birlikte Kayseri’nin Sarıoğlan ilçesinde yaşayan 37 yaşındaki Engin Akbadal 5 yıl önce yakalandığı fil hastalığı nedeniyle 5 yılda 140 kilo alarak 250 kiloya ulaştı. Daha önce inşaat sektöründe çalışan Akbadal hastalığın ilerlemesi nedeniyle işten çıkmak zorunda kaldı. Akbadal, “5 yıldır işsizlik maaşı ile geçinmeye çalışıyorum. Geçim sıkıntısı çekiyorum. Bu yüzden malulen emekli olmak için başvuru yaptım. Bütün şartlar tutuyor ancak yine de emekli olamadım” dedi.

"Yardım etmedikleri gibi gerekçe de sunmuyorlar"

Sosyal Güvenlik Kurumuna başvurduğunu dile getiren Engin Akbadal, maluliyet raporu için MR çektirmesi gerektiğini ancak başvurduğu hastanelerin “160 kilodan fazla ağırlığı olan kişilerin MR çektiremeyeceklerini, kilo verip gelmesini gerektiğini“ söylediklerini kaydetti.

Akbadal, “zaten kilo verebilsem neden malulen emekli olmaya çalışayım? Tekrar eski işime döner, çalışmaya devam ederim. Ben kendimden çok çocuklarımın geleceğini düşünüyorum. Emeklilikten alacağım parayı da onların eğitimi için kullanacağım” diyerek çaresizliğini dile getirdi.

Akbadal, “malulen emeklilik için yüzde 60 çalışamama, güç kaybı ve 1800 gün prim yatırma gibi şartları sağlıyorum ama emekli olamadım. Yardım etmedikleri gibi gerekçe de sunmuyorlar” dedi.

Haber: Tuba Köksal (Stajyer) 

Bakmadan Geçme