Feyzioğlu'ndan birlik çağrısı

Konferans vermek için Kayseri'ye gelen Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, meslektaşlarıyla sohbet toplantısına katıldı. Gazetecilerin sorularını cevaplayan Feyzioğlu, aktif siyasete atılacağı yönündeki haberlerin asılsız olduğunu söyledi. Barolar Birliği Başkanlığı'na yeniden aday olduğunu belirten Feyzioğlu, memleket olarak birlik ve beraberliğe ihtiyacımız olduğunu söyledi.

 Kayseri Barosu Konferans salonunda meslektaşlarıyla bir araya gelen Metin Feyzioğlu, ülke gündemi, Karaman’da görülen Ensar Vakfı davası ve kendisi hakkında aktif siyasete geçeceği yönündeki haberlere açıklık getirdi.

“Aktif siyaset yapmayacağım”

Gazetecilerin sorularını cevaplayan Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, aktif siyasete atılmayacağını, Barolar Birliğine yeniden aday olduğunu söyledi. Metin Feyzioğlu, ”Çağdaş bir insan gibi ben de siyasetle ilgileniyorum. Hakkımda falanca partiye geçiyormuş, aktif siyasete başlıyor gibi çıkan haberler asılsızdır. Bu tür haberleri tetikçi yazarlar ve gazeteler gündeme getiriyor. Bu memlekette.  MHP’liye, Ak Partiliye, CHP’liye ihtiyaç var. Ancak, partizanlığa ihtiyaç yok. Herkes kendi partisinde partizan olmadan memleket için iyi olan her şey için mücadelesini vermelidir. Barolar Birliğinde 78 milyon insanı bir arada tutmak için mücadele veriyoruz. Aktif siyasetin içine girmek için henüz erken. Barolar Birliğine yeniden adaylığımı açıkladım daha önce söylemiştim. Meslektaşlarımla birlikte görev yapmaktan mutlu ve gururluyum. Birlik ve beraberliğe her zamankinden daha çok ihtiyacımız var” dedi.

Çocuk istismarı

Karaman’da başlayan Ensar Vakfı davasıyla ilgili soruyu cevaplayan Metin Feyzioğlu, dava ile ilgili gelişmeleri yakından takip ettiğini belirtti. Karaman’da yaşanan cinsel istismar olayında siyasilerin çocukları korumak yerine kendi aralarında sokak ağzı ile kavga ettiklerini dile getiren Feyzioğlu, “Ensar Vakfı davasında suçu ispatlandığında en ağır cezanın çıkmasını arzu ediyorum. Konu bu şahsın ceza almasının çok ötesinde. Siyasilerin çocuklar üzerinden hiçbir şekilde rant yapmalarına müsaade etmeyeceğiz. Karaman’da bir olay var ve siyasiler çocuklara ne olduğu ve nasıl koruyacağımız hakkında konuşmuyor siyaset yapıyorlar. Çocuklarımızı istismardan kurtaralım derken siyasilerin sözlü istismarlarıyla karşı karşıya kalıyoruz” şeklinde konuştu.

Ağır etkin cezalar olmalı

Bir gazetecinin sorusu üzerine; kanunlardaki verilen cezaların ağır olmasının suçları önlemediği, aksine suç oranlarını yükselttiğini söyleyen Feyzioğlu,” Cezalar mahkemelerce yerinde ve etkin olmalıdır. Suçlara verilen ağır cezaların suçları önlemediği, artırdığı gözlenmiştir. Bir kere suç işleyecek kişi,  karşılığında mutlaka ceza alacağını bilirse; caydırıcı olur. Bir şekilde suçtan kurtulmanın yolunu bulur ise suç işlenmeye devam eder ve artar. Adaleti etkin kılmak suçlar karşısında önleyici olacaktır. Kanuna güven duyan halkta kendi başına ceza vermekten kaçınacaktır” açıklamasında bulundu.

Metin Feyzioğlu akşam saatlerinde Atatürkçü Düşünce Derneği Kayseri Şubesinin düzenlediği konferansta gençlerle bir araya geldi.

Haber ve foto : Ahmet Bolat

Bakmadan Geçme