FETÖ ile 2013'den beri mücadele ediyoruz

KTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, FETÖ ile 2013 yılından bu yana mücadele ettiklerini belirterek 'Yönetim olarak, bu mücadelemizi sürdürdüğümüz zaman diliminde, 17-25 Aralık'ta meydana gelen yargı eliyle darbe girişimi sonrasında da yaptığımız açıklamalarımız ile milli iradeye sahip çıkılmıştır.' dedi.

 Kayseri Ticaret Odası’nın (KTO) Temmuz ayı meclis toplantısı Ömer Gülsoy başkanlığında gerçekleştirildi.

Darbe girişimine karşı bildiri okundu

Toplantının açılışında 15 Temmuz’da FETÖ tarafından gerçekleştirilen darbe girişimine karşı meclis bildirisi okundu.

Gülsoy tarafından okunan bildiride şu ifadelere yer verildi:

 “Milletimiz ve milli kurumlarımız, FETÖ/PDY terör örgütü tarafından demokrasimize kasteden bu alçakça saldırıyı önlemiştir. Milletimiz, devletine ve demokrasiye sahip çıkmıştır. Bu hain kalkışmanın başarısızlığa uğraması, Türk milletinin bir ve beraber oluşu, kararlı tutumu ve demokrasiye olan inancı ile mümkün olmuştur.”

Gündem maddelerinin okunarak oylamaya sunulmasının ardından bir konuşma yapan KTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz 15 Temmuz gecesi gerçekleşen darbe girişimini kınadı.

Yaşanan gelişmelerin ülkemiz ve milletimizin geleceğine yönelik tehditlerin ne denli büyük boyutta olduğunu bir kez daha ortaya koyduğunu dile getiren Başkan Hiçyılmaz; “Milletimiz, asker elbisesi giymiş teröristlerin, canilerin ve alçakların darbe girişimiyle karşı karşıya kalmıştır. Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ)/Paralel Devlet Yapılanması (PDY) olarak bilinen hain yapı tarafından, birlik ve beraberliğimize karşı alçakça bir girişimde bulunulmuştur. Siyasal, sosyal ve ekonomik anlamda çok önemli kazanımların elde edildiği son 15 yıldaki gelişmelere karşı olan gözü dönmüş bu hainler, 17-25 Aralık 2013 tarihinde yapmaya çalıştıklarının daha da beterini yapmaktan geri durmamışlardır. Bu hain girişime karşı ülkesini savunurken şehit düşen tüm kardeşlerimize Yüce Allah’tan rahmet, yakınlarına ve milletimize başsağlığı, gazilerimize acil şifalar diliyorum” dedi.

FETÖ ile 2013’den beri mücadele ediyoruz

KTO yönetimi olarak FETÖ ile 2013 yılından bu yana mücadele ettiklerini belirten Hiçyılmaz, “Yönetim olarak, bu mücadelemizi sürdürdüğümüz zaman diliminde, 17-25 Aralık’ta meydana gelen yargı eliyle darbe girişimi sonrasında da yaptığımız açıklamalarımız ile Milli iradeye sahip çıkılmıştır. Cumhurbaşkanımıza ve hükümete sahip çıkmanın bir görev olduğu vurgulanmıştır. Seçimle iş başına gelen hükümete ve devlete bu yapılanmaya karşı verilen mücadelesinde destek olunmuştur. Son günlerde bazı basın yayın kuruluşlarında ve sosyal medyada yapılan yayınlarla, odamız yönetiminin bu yapı ile ilişkilendirilmesine yönelik çaba sarf edildiği görülmektedir. Ancak bu tür girişimler mesnetsiz ve haksızdır.” şeklinde konuştu.

OHAL’i destekliyoruz

OHAL’in  yerinde bir karar  olduğunu ve desteklediklerini ifade eden Hiçyılmaz, “Ekonomimizin bu badireyi en az hasarla atlatması için elimizden gelen tüm gayreti göstereceğiz. Bizler de; iş dünyası olarak, 2023 hedeflerine varmak için tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Bu yaşanan hainliğin bize vermiş olduğu dersle, daha büyük bir şevkle ve azimle Türkiye’yi hak ettiği yere getirmek için elimizden gelen tüm gayreti göstereceğiz” dedi.

Ekonomimizin iyiyi gitmesini istemiyorlar

Uluslararası Kredi Derecelendirme Kuruluşlarının darbe girişiminin ardından Türkiye’nin kredi notunu düşürmeye yönelik çabaları olduğunu dile getiren Hiçyılmaz, “Ülkemizin yükselen bir ekonomik güç olduğundan rahatsız olan uluslararası çevreler,15 Temmuz sonrasında Türkiye’nin ekonomik programında ve yatırım planlamasında bozulmalar olmasını beklemektedirler. Şu unutulmamalıdır ki, Türk Milleti 15 Temmuz gecesinde tankların önüne korkmadan nasıl dikildiyse, ekonomik saldırıların da üstesinden gelecek azim, kararlılık ve güçtedir. Merkez Bankası tarafından yapılan gecelik marjinal fonlama oranındaki 0,50 baz puanlık indirim bunun ilk ve en önemli göstergesidir. Ekonomimizin geldiği nokta ve gücünün yanı sıra mali disiplindeki istikrar, yaşanan gelişmelere ilişkin döviz cephesinde önemli bir yükseliş olacağı beklentisini boşa çıkarmıştır. Ülkemizde ekonomik yapı 15 Temmuz öncesinde nasıl işliyorsa bundan sonraki süreçte de aynen işlemeye devam edecektir” diye konuştu.

Haber-Foto: Ramazan KARAKUŞ

Bakmadan Geçme