Fasl-ı Anadolu'da Kayseri türküleri seslendirildi

Kayseri'nin sevilen sanatçıları TRT Müzik'te yayınlanan Fasl-ı Anadolu programında çeşitli yöresel türküler seslendirdiler.

Her Çarşamba 14.30’da farklı yörelerden yerel sanatçıları izleyicilerle buluşturan TRT Müzik kanalının bu haftaki durağı Kayseri oldu. Kentimizin tanınmış sanatçıları TRT Müzik kanalına misafir olarak sanatseverlere unutamayacakları dakikalar yaşattılar.

Tanıtımı “Anadolu’da hayat var. Yüzlerce yıllık sevdalar, masallaşmış öyküler, sevgi yüklü türküler var. Fasl-ı Anadolu, her bölümde farklı bir şehre gidiyor, türkülerimizi yöre sanatçılarının sesinden ekranlara taşıyor.” cümleleriyle yapılan TRT Müzik kanalının sevilen programı Fasl-ı Anadolu bugün Kayseri’deydi.
Çekimleri daha önceden yapılan ve bugün 21. Bölümü yayınlanan programda Kayserili sanatçılar Ersin Çimen, Ahmet Kaplan, Recep Alemdar, Namık Kemal Bilgin ve Ali İhsan Horoz sevilen türküleri seslendirdiler.

Birbirinden güzel eserlerin yer aldığı programda Ersin Çimen ‘Sarıkamış’, Recep Alemdar ‘Aşlamayı Aşladım’, Ahmet Kaplan ‘Varın da bakın sandığında neyi var?’, Ali İhsan Horoz  ‘Zalim felek değirmenin döndü mü?’, Namık Kemal Bilgin ise ‘Ceviz oynamaya mı geldin odama’ adlı eserleri seslendirdi.

Kayseri’nin tanıtımının da yer aldığı programda Türk Halk Müziğinin tanınmış isimlerinden Müzeyyen Bilgili de solo olarak türküler söyledi.
(Kayseri Gündem)

Bakmadan Geçme