Eylem planı Diyarbakır'da açıklanacak

Çevre ve Şehircilik Bakanı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki, göreve geldikten sonra ilk ziyaretini memleketi Kayseri'ye yaptı. Kayseri'ye bakan olarak ilk kez gelen Özhaseki Kayseri'de esnaf ziyareti, açılışlar yaptı. Gündeme dair açıklamalarda bulunan Özhaseki, Güneydoğu'da terörden zarar gören yakılan ve yıkılan evler, dükkanlar ile tarihi eserler konusunda hazırladıkları eylem planını Ramazan'ın birinci ve ikinci günü Diyarbakır'da açıklayacaklarını söyledi.

 Erkilet Havaalanı’nda partililer ve şehrin ileri gelenleri tarafından karşılanan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, AK Parti İl binasında partisinin Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı. Partililerle sohbet eden Bakan Özhaseki, gündemi değerlendirdi.

Eylem planı Ramazan’da

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Güneydoğu'da terörden zarar gören yakılan ve yıkılan evler, dükkanlar ile tarihi eserler konusunda hazırladıkları eylem planının Ramazan'ın birinci ve ikinci gününde ziyaret edeceği Diyarbakır’da açıklanacağını söyledi. Bakan Özhaseki, “Teröristler şimdi bölgede ferdi terör eylemleri yapıp, uzaktan bomba patlatıyor. Yeni kalleşlikler yapıyor. Bunlara kesinlikle taviz vermeyeceğiz. Yakılanları, dökülenleri yapacağız. Tarihi eserleri onaracağız. Ramazan’ın birinci ve ikinci günü, Diyarbakır'da orucumuzu açıp, eylem planımızı orada, yerinde anlatacağız” dedi.

 

Görevimi yaptım

Açılışlar ve esnaf ziyaretlerinde bulunan Bakan Mehmet Özhaseki, güne Vali Orhan Düzgün’ü ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’i ziyaret ile başladı. Valilik makamında belediye başkanlığı dönemini değerlendiren Özhaseki, ”Kayseri’de 21 yıl belediye başkanlığı yaptım. Bu zaman içerisinde üzerime düşen ne varsa yaptığımı zannediyorum. Bir insan olarak, bir kul olarak neye gücüm yeterse onu yaptım. Allah’a hamdolsun, geride vicdanımı sızlatacak bir iş bırakmadım” açıklamasında bulundu.

“Zor günlerdi”

Bakan Özhaseki, Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaptığı dönemde CHP eski Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu’nun kendisine hakarette bulunduğu için açılan dava sonucu 18 ay hapis cezası almasını değerlendirdi. O defterleri kapattığını söyleyen Özhaseki, “Keşke yaşanmasaydı. Keşke o iftiraları yapmasalardı. Başta CHP genel başkanı olmak üzere o dönemde bir kampanya yürüterek seçimlerde neredeyse tüm taktiklerini Kayseri ve benim üzerime kurdular. O günler benim için sıkıntılıydı. Allah kimsenin başına böyle bir iftira furyası vermesin. Hele hele işinde gücünde çalışan idarecilere vermesin. İnsanlara Allah rızası için bir şeyler yapmaya çalışırken, terlerken, hakikaten çile çekerken, çıkıp bir de birilerinin iftirasına uğramak o kadar zor ki, Allah düşmanıma bile yaşatmasın” şeklinde konuştu.

Eski makamına bakan olarak oturdu

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Bakan sıfatıyla Kayseri'ye yaptığı ilk ziyaretinde yıllarca belediye başkanlığını yaptığı Büyükşehir Belediyesi'ni de ziyaret etti. Özhaseki, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ve belediye personeli tarafından coşkuyla karşılandı. Başkan Çelik, Bakan Özhaseki'ye "Yuvanıza hoş geldiniz" sözleriyle hitap etti. Özhaseki de kendisine yapılan duygusal karşılamadan dolayı teşekkür etti ve herkesten dua istedi. Özhaseki, 21 yıl oturduğu başkanlık koltuğuna bu defa bakan olarak oturdu.

Büyükşehir Belediyesi Ulaşım A.Ş.  filosuna Nisan ayında katılan ve deneme sürüşleri tamamlanan tramvaya da binen Bakan Mehmet Özhaseki, vatman koltuğuna oturdu.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kayseri'de öğleden sonra incelemelerde bulunup açılışlara katıldı. Melikgazi Belediyesi tarafından yaptırılan Ali Rıza Özderici İ.H.L. Çok Amaçlı Spor Salonu’nun açılışını yapan Özhaseki, Ticaret Odası hizmet Binasında incelemelerde bulundu.  Özhaseki akşam da Sanayi, Ticaret ve Borsa başkanlarının onuruna verdiği yemekte sanayici ve iş adamlarıyla bir araya geldi. Kayseri protokolü, sivil toplum örgütleri ve partilileri bir araya getiren yemeğe, Kayserili TOBB başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da katıldı.

 

Haber ve Foto: Ahmet Bolat

Bakmadan Geçme