'EVAR ve TEVAR' Ameliyatı Hayat Kurtardı

Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kalp Damar Cerrahi Kliniğinde göğüs ve karın duvarındaki ana damarında genişleme olan 71 yaşındaki Fevzi Acar, ölüm riski yüksek hastalara uygulanan EVAR ve TEVAR ameliyatı aynı anda uygulanarak sağlığına kavuşturuldu.

 Niğde’de tedavi amaçlı geldiği Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesinde EVAR (EndoVascular Aneurysma Repair)  ve TEVAR ( Thoracic EndoVascular Aneurysma Repair)  ameliyatı olan Fevzi Acar, sağlığına kavuştu. Göğüs ve karın duvarında yer alan ana atar damarında genişleme bulunan Acar, Kalp Damar Cerrahisi Kliniğinde tıpta nadir kullanılan ameliyatlar sayesinde iki gün içerisinde taburcu oldu.

                Zor bir ameliyatı başarı ile sonuçlandırdıklarını belirten Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi Kliniği sorumlusu Prof. Dr. Alper Sami Kunt,  ”Her iki damarında riskli genişlemesi bulunan hastanın tek olan böbreğindeki damarlardan birisi de tıkalıydı. Daha önce farklı illerde tedavi görmüş fakat böbreğindeki rahatsızlıktan dolayı ameliyatı riskli bulunarak herhangi bir işlem yapılmamış. Hasta bize geldiğinde değerlendirdik ve ameliyat risklerini anlattıktan sonra ikinci gün hastanemize yeni kurulan periferik anjiyo ünitesinde ameliyata aldık. İlk olarak göğüs duvarındaki damarına TEVAR daha sonra ise karın damarına EVAR uygulaması yaptık. Ertesi gün ise hastamızı şifa ile taburcu ettik” dedi.
                Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesinde EVAR ve TEVAR yöntemiyle ameliyatlara daha önce başlanıldığını fakat bu iki yönetimin aynı anda uygulanmasının pek rastlanmadığını belirten Prof. Dr. Kunt, “Normal şartlar altında bu tip hastalar 10-15 gün yatarak tedavi görmesi gerekirken bu yöntem ile iki günde taburcu oluyorlar” diye konuştu.

 (Kurumsal Haber)

 

Yorumlar 1
Mehtap Yazgan 23 Mart 2016 19:38

Sayın hocamızin emegine yuregine saglik babamızın sagligini hocamıza borçluyuz iyiki varsınız hocam☺

Bakmadan Geçme