Ev yapımı simit
Merhaba damak tadına önem veren takipçilerimiz bugün sizlerle ev yapımı hem lezzetli, hem de yapımı çok kolay olan ''simit'' tarifini paylaşacağım. Şimdiden hepinize kolay gelsin.
Selda’nın Mutfağı Selda Avcı
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağından bir parmak eksik ılık süt
- 1 paket yaş maya
- Yarım çay bardağından bir parmak fazla sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
- İsteğe göre mahlep
Üzerine;
- Pekmez
- Pekmezi açmak için su
- Kavrulmuş susam
Bir kaba ılık su, ılık süt, şeker, yağ, tuz ve maya alın mayayı çözün. Unu yavaş yavaş ilave ederek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin çok fazla un kullanmamaya dikkat edin üzerini örtüp 1 saat mayalanmaya bırakın. Hamurdan ikişer tane parçalar koparıp yuvarlayın uzunlamasına rulo yapın ve burup birleştirin. Önce pekmezli suya sonra kavrulmuş susama bulayın. Yağlı kâğıt serili tepsiye dizin 20 dakika da tepside mayalandırın. Önceden ısıtılmış 200 derecede altı üstü kızarana kadar yaklaşık 25 dakika pişirin. Afiyet olsun…