Esnafın park isyanı

Gevher Nesibe Mahallesi Kurşunlu Sokak esnafı boylu boyunca gelişi güzel park edilen araçlar yüzünden sıkıntı yaşıyorlar. Esnaf, yetkilerden denetim istiyor.

Özellikle şehir içi trafiğinde düşüncesiz sürücüler tarafından gelişi güzel park edilen araçlar kimi zaman yayalara kimi zaman ise esnaflara sıkıntı yaşatıyor. Bazı sürücüler, şehir merkezinde birçok yerde konulan “Duraklama ve park yapılamaz” levhalarına aldırmadan yine bildiğini okuyor.
İki aracın yan yana geçemeyeceği kadar dar sokaklara bile sağlı sollu araç parkı yapılırken ortaya çıkan görüntü insana “Bu sokağa itfaiye veya ambulansın girmesi gerekirse ne yapılacak?” endişesini beraberinde getiriyor.
Gevher Nesibe Mahallesi’nde İş ve İşçi Bulma Kurumunun eski binasının olduğu Kurşunlu Sokak işte bu duruma kötü bir örnek. Yaklaşık 100 metre uzunluğundaki sokakta 3 adet “Park ve duraklama yapılamaz” levhası bulunmasına rağmen yaşanan park karmaşası hem yayaları hem esnafı bıktırdı.
İlla kötü bir şey mi olmalı?
Çevre esnaflarından Sinan Sönmez duruma tepki göstererek,İnsanlar gelip dükkanımızın önüne park yapıyor. Uyardığımız zaman münakaşa ediyoruz. Trafiği arıyoruz gelen yok. Belediyeye gidiyoruz bir gelişme yok. İlla ki burada büyük bir kavga çıkacak, millet birbirini yiyecek, ondan sonra mı çare bulunacak? Dükkana ürün geliyor ama içeri alamıyoruz. Levha var kimse umursamıyor. O zaman neden levha konuyor? Ya kurallar uygulansın ya da levha kaldırılsın. Kimse belaya kalmasın, herkes istediği şekilde park etsin.” diye konuştu.
Kimse ilgilenmiyor
Bir başka esnaf Abdullah Sarıçiçek ise 16.00 ile 20.00 saatleri arasında yoğun bir trafik yaşandığını belirterek; “Bu saatlerde insanın geçmesi mümkün değil. Şikayet ettiğimiz hiçbir yetkili bizimle ilgilenmiyor.” diyerek dert yandı.
Haber-Foto: Ramazan KARAKUŞ
 
 
 
 

Bakmadan Geçme