Eskişehir'den bakanlığa tramvay tepkisi!

KAYSERİ'YE VAR DA BİZE YOK MU?

Kayseri ve Eskişehir’e yapılan şehir hastanesi belediyeleri karşı karşıya getirdi. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Kayseri’ye yapılacak şehir hastanesi için bölgeye gidecek 7 kilometrelik tramvay hattının yapımını üstlenirken, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi de aynı talepte bulundu.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tramvay hattı için Ocak ayında Ulaştırma Bakanlığı’ndan ‘ihale’ izni istedi. Bakanlıktan belediyeye ‘Proje uygundur, başlayın’ şeklinde yanıt geldi. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi çalışmalara başlarken, Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nde ise hattın Ulaştırma Bakanlığı’nca yapılacağı açıklandı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından yapılacak olan Belsin-Şehir Hastanesi Tramvay Hattı’nın Bakanlar Kurulu’ndan geçerek Resmi Gazete’de yayımlandığı müjdesini verdi. Bu aşamadan sonra hattın yapılması için Bakanlığın istediği Ulaşım Master Planı’nı tamamladıklarını ve hattın yapımı ile ilgili diğer çalışmaları yaparak konuyu yakından takip ettiklerini vurgulayan Başkan Çelik, yatırımın yapılması için Bakanlar Kurulu’nun onay verdiğini söyledi. Bu karar Eskişehir’de tepkilere neden oldu. Eskişehir’de Büyükşehir Belediyesi yapılan şehir Hastanesi’ne tramvay hattını uzatmış fakat Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’ndan önce onay sonrada “inceleyeceğiz” yazısı gelmişti. Olayın basına yansıması sonrası Bakanlıktan tramvayların uzatılması için izin verilmişti. Kayseri’ye tramvayın direk bakanlık tarafından yapılması Eskişehir’de tepkilere neden oldu.


“Yatırımlar, şehirlerden aldıkları oya göre yapmamalı”
Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen de Kayseri’de Şehir Hastanesi’ne gidecek olan tramvay yapımını bakanlığın üstlenmesine tepki gösterdi. Büyükerşen AK Parti’nin elinde olan Kayseri Büyükşehir belediyesi ile CHP elinde bulunan Eskişehir’e farklı muamelede bulunulduğunu belirterek, “Yapımı devam eden Şehir Hastanesi’ne gidecek tramvay projemizi Eskişehir Büyükşehir Belediyesi olarak bin bir güçlükle kendi imkânlarımız ile yapmaya çalışıyoruz.  Oysa Kayseri’de yapılan Şehir Hastanesi’ne gidecek olan tramvay hattının yapımının Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından üstlenildiğini öğrendik.  Yıllardır söylediğimiz gibi Bakanlıklar yatırımlarını, şehirlerden aldıkları oya göre değil de ‘hizmette eşitlik ilkesine göre’ yapmaları doğru olandır. Sevgili hemşerilerim çok iyi biliyor ki göreve geldiğimiz günden bugüne kadar tüm projelerimizi bütün güçlüklere rağmen nasıl yaptıysak, bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz.” dedi.
Kayseri Gündem
 

Bakmadan Geçme