ERÜ'de kanser iddiasına ceza

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi Radyoloji bölümünde görevli, 12 röntgen teknisyeninin troid kanserine yakalandığı iddiasında sıcak gelişmeler var. Türk Sağlık Sen Üniversite Temsilcisi Kenan Çil'in sorumlu tutulduğu iddianın yalan olduğu, bu nedenle Çil'e memuriyetten atılmanın bir alt cezası olan 'aylıktan kesme' disiplin cezası verildiği belirtiliyor.

İddia sahibi sendika temsilcisi
Kamu-Sen’e bağlı Türk Sağlık-Sen tarafından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na yapılan başvuruda, 12 röntgen teknisyenine hastanenin “Kulak, burun, boğaz” hastalıkları birimine sevk edildiği ve bunlara troid (Troid Papiller CA) kanser teşhisi konulduğu ileri sürülmüştü. Bu iddiayı ortaya atan ise Türk Sağlık Sen’in Erciyes Üniversite Temsilcisi Kenan Çil’di. Konu ile ilgili daha önce açıklama yapan Çil, “Çalışma Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığına denetim için gerekli evrakları sendika merkezimiz ulaştırdı. Cihazlarda mı çalışanlarda mı suç var bilemiyoruz. Araştırılması gereken bir kusur olduğu ise çok açık, biz şu an suçluyu tespit etmekten öte ortaya çıkarmak için bir girişimde bulunduk. Buna uygun olarak da merkezimize raporu hazırladık. Takipçisi olacağız. Ortada bir kusur var ise çalışanların tazmin hakkı başta olmak üzere bir daha burada çalışacaklar için aynı sorunun çıkmamasını sağlayacak bir çalışma yürüteceğiz.” ifadelerini kullanmıştı.

Üniversite yalanlamıştı
Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Kudret Doğru ise ERÜ Gevher Nesibe Hastanesi'nde düzenlediği basın toplantısında bu iddialarla ilgili şu açıklamayı yapmıştı; "12 radyoloji teknisyeninin kanser olduğuna ilişkin haberler gerçeği yansıtmamaktadır.”

Müfettişler üniversiteyi doğruladı
Bu iddiaların incelenmesi adına kuruma bir müfettiş gönderildi. Durumun araştırılması ve gerekli önlemlerin alınması için gelen müfettişler iddiayı ortaya atan sendikanın üniversite temsilcisi Kenan Çil’e memuriyetten atılmanın bir alt cezası olan ‘aylıktan kesme’ disiplin cezası verdi. Çil’e ayrıca üniversitenin itibarını zedelediği için rektörlük ve başhekimlik tarafından davaların açıldığı ve bu davaların soruşturmalarının devam ettiği öğrenildi.

Aylıktan kesme cezası ne anlama geliyor
Belli bazı fiil ve halleri işlemeleri halinde Devlet memurları hakkında, aylıklarından kesinti yapılmak suretiyle “aylıktan kesme” disiplin cezası uygulanıyor.
Devlet memurlarına verilecek disiplin cezalarına ilişkin hususlar, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 124-136 maddelerinde belirtiliyor. 657 sayılı Kanunda, disiplin cezaları arasında ağırlık derecesi bakımından üçüncü sırada aylıktan kesme disiplin cezası var. Devlet memurları hakkında, hem maddi hem de ilerlemelerine yönelik müeyyideleri olmasının yanı sıra, ilk derece disiplin amirleri tarafından da doğrudan verilebiliyor olması nedeniyle bu ceza ayrıca önem taşıyor.
Kayseri Gündem
 

Bakmadan Geçme