ERÜ'DE 'FETÖ'CÜ REKTÖR YARDIMCISI' İDDİASI

Gazeteci-Yazar Fatih Altaylı'nın hazırlayıp sunduğu 'Teke Tek' programında 'FETÖ ile mücadele ne durumda?' konusu işlendi. Program sırasında Altaylı'nın bilgisayarına gelen e-mail'de Erciyes Üniversitesi'nde (ERÜ) FETÖ terör örgütü yöneticisinin yer aldığı iddiasında bulunuldu. Konuklar ise bu bilgileri FETÖ'cülerin de atabileceğini söyledi.

Habertürk’te önceki gece yayınlanan ve Emekli Askeri Hakim Ahmet Zeki Üçkok ile gazeteci-yazarlar Nedim Şener ve Ferhat Ünlü’nün konuk oldukları programda Fatih Altaylı’nın bilgisayarına gelen ve canlı yayında okuduğu e-mail’de şu bilgilere yer verildi;

Bank Asya’da hesabı olan kişi
“FETÖ’den tutuklu Şakir Batmaz’ın talimatıyla firari FETÖ doktoru Tuncay Delibaş tarafından Erciyes Üniversitesi’nde Genetik Kök Hücre Araştırma Merkezi (GENKÖK) açıldı. Ankara’da başsavcılık tarafından hazırlanan iddianamede bu konu açıkça yer almaktadır. Ancak halen ERÜ’de bu örgüte mensup yöneticiler bulunmaktadır. Bir örnek vermek gerekirse Bank Asya’da hesabı bulunan bir kişi şu anda ERÜ’de Rektör Yardımcısı olarak görev yapıyor.”
Konuklar ise bu bilgileri FETÖ’cülerin de atabileceğini söyledi.

Bylock kullandığı bilinen M.Y. kim?
Diğer yandan Ülkü Ocakları il Başkanı Volkan Çolak, geçtiğimiz günlerde ERÜ’de yaşanan bayrak indirme krizinden sonra sosyal medyadaki hesabından yaptığı açıklamada üniversitede bir öğrencinin telefonunda FETÖ iletişim ağı Bylock tespit edildiği halde soruşturma başlatılmadığını iddia etti

Başkan Çolak, yorumunda şunları kaydetti:
“Bugün bayrak indiren veya indirme emrini alan kantinci de sorgulanmalı. Hatta telefonunda Bylock çıktığı tespit edildiği halde M.Y. isimli şahsa soruşturma başlatmayan, öğrenciliğini devam ettiren Edebiyat Fakültesi de sorgulanmalı.”
Haber: M. Furkan Şahin / Remzi Yıldırım  
 
 
 
 
 

Yorumlar 1
Kayserili 12 Nisan 2018 11:30

ERÜde mızrak çuvala sığmıyor artık

Bakmadan Geçme