ERÜ'de dini mimari yapılar hakkında konferans
Erciyes Üniversitesi Mimarlık Fakültesi tarafından 'Tanrı'nın Evinde Kiracı Olmak: Kilise İşlevlendirilmesinde Bağlam, Algı ve İhtiyaçlar' başlıklı konferans düzenlendi.
Erciyes Üniversitesi Mimarlık Fakültesi tarafından “Tanrı'nın Evinde Kiracı Olmak: Kilise İşlevlendirilmesinde Bağlam, Algı ve İhtiyaçlar” başlıklı konferans düzenlendi.
Erciyes Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şevki Vanlı Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe, konuşmacı olarak Özyeğin Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Banu Pekol katıldı. Mimarlık Fakültesi öğretim üyeleri ve öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği konferans hakkında açıklamalarda bulunan Mimarlık Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Gonca Büyükmıhçı; “Bugün, Özyeğin Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Banu Pekol misafirimiz. Tarihi yapıların yeniden işlevlendirilmesi üzerine uzmanlığını almış birisi. Pekol, mimarlık öğrencilerine kültürel mirasımıza nasıl sahip çıkılacağını, bunu yeni çağdaş işlemlerle nasıl işlevlendirilebileceğini, bunu yaparken de hangi konularda hassasiyet göstermeleri gerektiğini ve duyarlılıklarını geliştirme konusunda bilgiler verecek” dedi.
Dünyada yapılmış mimari yapılarla ilgili örnekler üzerinden bir sunum gerçekleştiren Yrd. Doç. Dr. Banu Pekol; Camii, kilise gibi dini yapıların başlangıçta sadece ibadet amacıyla yapıldığını, bunun yanı sıra güzellik ve sanat kaygısıyla mimarisinin oluşturulduğunu belirterek, dini yapıları tasarlayan mimarların kiliseyi bir estetik obje olarak tasarlamakta özgür olduğunu, bunların aynı zaman da dine bağlılığın bir göstergesi olduğunu söyledi.