• Haberler
  • Eğitim
  • ERÜ'de 'Çokkültürlülük' dersleri verilmeye başlandı

ERÜ'de 'Çokkültürlülük' dersleri verilmeye başlandı

Erciyes Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Avrasya Araştırmalar Merkezi'nde yüksek lisans seviyesinde Azerbaycan Multikültüralizm'i (Çokkültürlülük)dersleri verilmeye başlandı.

Erciyes Üniversitesi ile Azerbaycan Multikültüralizm Merkezi arasında yılın başında yapılan sözleşmeye göre, haftada 3 saat ders veriliyor. Ders kapsamında Azerbaycan dili ve kültürü, Azerbaycan’da yaşayan etnik halk ve diğer milletlerle olan ilişkiler ele alınıyor.

Erciyes Üniversitesi Edebiyat Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Quafar Çakmaklı Mehdiyev tarafından verilen derslerde Azerbaycan’ın çok kültürlülük deneyiminden bahsediliyor. Eğitim hakkında bilgi veren Çakmaklı şunları söyledi:  “Azerbaycan ile Türkiye milli kök, etnik halkların bir arada yaşaması ve milletlere toleranslı yaklaşım açısından birbirine yakın ülkeler. Son yıllar multikültüralizm alanında Azerbaycan’ın tecrübesinin Türkiye ve diğer ülkeler için de örnek olacağını dikkate alarak bu derslerin verilmesi kararı alındı. Şu anda derslere 12 kişi katılıyor” 

Bakmadan Geçme