ERÜ 'tiroid kanseri' iddiasını yalanladı

Kayseri'deki Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi Radyoloji bölümünde görevli, 12 röntgen teknisyeninin tiroid kanserine yakalandığı haberlerinin ülke genelinde yayılmasının ardından fakülte yönetiminden yalanlama geldi.

 Prof. Dr. Doğru, ERÜ Gevher Nesibe Hastanesinde düzenlediği basın toplantısında, bugün bazı internet haber sitelerinde yer alan "12 radyoloji teknisyeninin kanser olduğuna" ilişkin haberlerin gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Hastanelerinde İş Sağlığı ve Güvenliği Biriminin 2015'den itibaren aktif olarak çalıştığını belirten Doğru, "Kamuda iş sağlığı ve güvenliğiyle ilgili yaklaşık 3 bin sağlık çalışanımızı kontroller yapıyoruz. Bu kişilerin 150 kadarı radyasyonlu ortamda çalışan personele ilave tetkikler yapıldı. Bu kişilere radyasyon koruyucu gözlük, kurşun önlükler gibi çalışma alanında kullanılması gereken bir takım ekipmanlar temin etmenin yanında yıllık rutin muayenelerine ilave göz ve tiroit muayenesi de yaptık. Yapılan rutin muayenelerde şu ana kadar 12 kişide tiroit nodülü tespit ettik. Bunlardan 2'sini de kanser şüphesiyle ameliyat ettirdik. Şu an sağlıklarına kavuştular ve hastanemizde çalışmaya devam ediyorlar." 

"Görev yerleri değiştirildi"

İş Sağlığı ve Güvenliği Birimi sorumlusu Doç. Dr. Elçin Balcı da yaklaşık 3 bin personelin periyodik muayenelerinin 3 ay sürdüğünü kaydetti.

Periyodik muayenelerin ardından, personelin çalıştıkları birimlere ait riskler göz önünde bulundurularak, radyasyonlu alanda çalışanlara ultrason muayenesi gibi ilave tetkikler de yapıldığını aktaran Balcı, "Kişilerde eğer bir hastalık tespit edilirse tedavileri yapılıyor ve İş Sağlığı ve Güvenliği Kurulunca gerekli görülürse iş değişikliğine gidiliyor. Kanser teşhisi konulan 2 personelimizin de görev yerleri değiştirilmiştir. Bu iş değişiklikleri de personelin talebi olmadan yapılmıştır. Aslında erken kanser teşhisi, İş Sağlığı ve Güvenliği Biriminin işini yaptığını göstermiştir. Çünkü 3 bin kişide 2 kişi bile olsa kanser teşhis ettiyseniz bu çok önemlidir" değerlendirmesinde bulundu. AA

 

Bakmadan Geçme