Erciyesspor'da şok iddia

Başkan Külahçı kulübün parasını kendine mi harcadı? Kayseri Erciyesspor Mali İşler Başkanı Ahmet Demir yaptığı açıklamada Kulüp Başkanı Saffet Külahçı'nın yolsuzluk yaparak, belediyelerden ve TFF'den gelen paraları kendi hesabına geçirdiğini iddia etti.

Kayseri Erciyesspor’da sular bir türlü durulmuyor. Geride bıraktığımız sezonda TFF 2. Lig’de tarihinin en büyük maddi dar boğazını yaşayarak 3. Lig’e düşen Kayseri Erciyesspor’da bir grup yönetici tarafından ortaya atılan iddialar gündeme bomba gibi düştü.

25 şubat tarihinde gerçekleştirilen gelen kurulda başkanlığa seçilen Saffet Külahçı ile ilgili ortaya çıkan iddialar yenilir yutulur cinsten değil. Mevcut yönetimden birkaç kişinin yaptığı açıklamada Külahçı’nın takıma 1 kuruş dahi maddi destekte bulunmadığı gibi kulüp adına gerek belediyelerden gerek TFF’den gelen paraları kendi hesabına aktardığı belirtildi.

Mali İşler Başkanı Ahmet Demir ve As Başkan Yaşar Çalışır imzalı açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“25 şubat 2017 tarihinde kongrede başkan olarak seçilen Saffet Külahçı’nın  yapmış olduğu yolsuzluklar hakkında kamuoyuna açıklama yapma ihtiyacı duyduk. Bu tarihten sonra takımın basına geçen Saffet külahçı takım adına hiçbir maddi manevi bir destekte bulunmadığı gibide yaptığı yolsuzluklarla zaten maddi manevi zor durumda olan takımı daha da zor duruma düşürerek yıpratmıştır. Kongreden sonra yapılan deplasman ve iç maçlarda maddi olarak hiçbir desteği olmadığı gibi belediyeden gelen ve kısmi kulüp gelirlerini kendi zimmetine  geçirdiğini tespit ettik. Mali işler başkanı Ahmet Demir olarak  takıma 3 milyon TL yardımda bulundum. Bütün deplasmanlara kendi imkanlarımla yolladım. Otobüs yakıtlarını, otel paralarını kendi kredi kartımdan çektim ve faturalarını kendi adıma aldım. Futbolculara ve kulüp personellerine dönemimize ait olan bütün alacaklarını kendi şahsi param ile ödedim. Daha sonra dışardan aldığım duyumlar ile belediyeden yardım paraları geldiğini öğrendim. Kendisine sorduğumda öyle bir yardım gelmediğini belirtti. Yine TFF’de para alındığı bilgisi tarafıma ulaşması üzerine kendisi ile görüşerek bunun bilgisini sordum. Fakat aynı şekilde bunu da yalanladı. Tarafına ödemiş olduğum para ile de eski kulüp borçlarını ödeyerek transfer tahtamızı açtıracağını belirtmişti. Fakat tamamını kendi borçlarına ödedi. İspatlamam üzerine bana bir kısım evraklar verdi ve kimseye bu konuyu duyurmamamı ve bu borcu kendisinin ödeyeceğini belirtti. Fakat bu paraları da tarafıma ödemedi. Ankara gücü maçından elde edilen hasılatların tamamı kulüp mali işler başkanı olarak tarafıma gelmesi gerekirken tamamını bilgim olmadan Ankara’ya giderek elden almıştır ve bu paraları da yine kendi şahsi borçlarına ve yönetimdeki Murat Gencer’e verdiğini belirtti. Ben yine kendi imkanlarım dahilinde  bütün futbolculara 40 bin  TL Ankara gücü maçını kazanmaları karşılığında çek yazarak ellerine teslim ettim.  Fakat daha sonra Saffet Külahçı’nın Ankaragücü’nden 500 bin TL aldığını  öğrendik . As başkan sportif sorumlusu  Yaşar Çalışır her gün  sabah 8 den gece yarılarına kadar kulübün düzelmesi için her türlü çalışmayı yapmış, kulübün bütün eksiklerini gidermiş, bütün maçlara takımı götürmüş hatta altyapının bile bütün maçlarına giderek her türlü fedakarlığı yapmıştır. Fakat asıl başkan olan Saffet Külahçı, hemen hemen hiçbir maçta bulunmamıştır. Saffet Külahçı’nın başkan olarak bulunması takımımıza sadece kan kaybettirmektedir. Kendisini istifaya davet ediyoruz. Yazılanların aksini iddia ediyorsa kendisini bizzat canlı yayında belgeler ile yüzleşmeye davet ediyorum. Zaten dernek tüzüğünde açıkça belirtilen ‘Yüz kızartıcı suçtan yargılanan ve hüküm giyen kişi yönetim kurulunda görev alamaz’ ibaresine göre Külahçı’nın tefecilik suçundan ceza aldığı için zaten başkanlık yapması mümkün değildir. Kendi isteği ile istifa etmemesi durumunda gerekli mercilere baş vurularak hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacağımızı kamuoyuna saygıyla bildiririz.”
Kayseri Gündem

Yorumlar 1
ibrahim 18 Haziran 2017 23:26

Şaka gibi

Bakmadan Geçme