Eksik aldığı parayı sosyal medya ile buldu

Kayseri'de bir döviz bürosunda çalışan Gülsüm Gülderdi, dalgınlıkla eksik para aldığı ve sanal alemde aradığı müşterileri buldu.  Kimliği açıklanmayan iki yaşlı adam olayla ilgili çıkan haberlerden sonra döviz bürosuna gelerek yanlışlığı düzelttiler.

Kazancılar çarşısında bir Döviz bürosunda çalışan Gülsüm Gülderdi, geçen hafta döviz alan iki yaşlı adamdan para alırken hesap hatası yaptı. Hata akşam kasa sayımı sonrasında ortaya çıkınca genç kasiyer 10 bin lira kasa açığı vermesine neden olan müşterileri sanal âlemde aramaya başldı. Sosyal paylaşım sitesinde kimliği açıklanmayan iki kişinin fotoğrafları ve videosunu paylaşan Gülderdi, olay haber olunca kısa sürede sosyal medyada “amcalar” dediği müşterilerini buldu.  İki müşteri haberlerin ve sosyal medyanın etkisiyle konudan haberdar oldu ve döviz aldıkları büroya gelerek yanlışı düzelttiler. Duruma sevinen kasiyer Gülsüm Gülderdi,  “İki amcamızda bugün büroya geldiler. Yanlış hesabı düzelttik. Allah razı olsun onlardan. Onlar da aldıkları yerden eksik almışlar. Hatasız kul olmaz. Allah hepinizden razı olsun” dedi. Olayın tatlıya bağlandığını Gülsüm Gülderdi’nin eşi İhsan

Gülderdi  sosyal medya hesabından müşterilerle kahve içerken görüntülenen fotoğrafıyla duyurdu.

Olay karşısında sevincini dile getiren Gülderdi,  “Şükürler olsun helal paraymış. Amcalar insanlığın ölmediğini gösterdiler. Sağ olsunlar” diye konuştu.
Haber : Ahmet Bolat  

Bakmadan Geçme