Ekonomide geniş kapsamlı dönüşüm gerekiyor

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, referandum sonrası hükümet sistemine yönelik kaygıların ortadan kalktığını belirterek, "Türkiye artık istikrar bekliyor. Ekonomide geniş kapsamlı dönüşüm gerekiyor" dedi.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, seçim sonuçlarını ve ekonomiyi değerlendirdi. Yeni hükümet sisteminin istikrar yaratacağını söyleyen Şimşek, "Değişen bir rejim yok, demokrasimiz kazandı. İstikrar reformla desteklenirse refah olur" dedi. Şimşek, Türkiye'nin artık istikrar beklediğini, ekonomide geniş kapsamlı dönüşüm gerektiğini belirtti.
Şimşek, "Fiyat istikrarı güçlü büyüme ve kalkınma için önemlidir, bu çok nettir, fiyat istikrarının tali bir konu olarak değerlendirileceğine asla inanmıyorum. Enflasyonda hafif bir yükseliş var, bu etkisi burada ön planda. Burada maliye politikası bir miktar devreye sokuldu, burada zaten bir alan var" şeklinde konuştu.
Türkiye'nin zor bir dönemi geride bıraktığını ifade eden Şimşek, "En kötüsü geride kaldı. Türkiye'nin uzun vadeli hükümet yönetim sistemine yönelik kaygılar ortadan kalktı, Türkiye artık istikrar bekliyor" açıklamasını yaptı.
(finans.haberler.com)
 

Bakmadan Geçme