Ekmekte hijyen eğitimi Kayseri'de başladı

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Türkiye Fırıncılar Federasyonu işbirliğiyle ülke genelinde başlatılan Hijyen Eğitim Programlarının ilk durağı Kayseri oldu.

Anadolu ve Teknik Lisesi Konferans Salonundaki programda, ekmek ve ekmek çeşitlerinin üretiminde, dağıtımında ve satışında çalışan 258 kursiyer eğitim aldı.
Türkiye Fırıncılar Federasyonu Genel Sekreteri Esra Yılmazer, Genel Koordinatör Necdet Çokhamur, Kayseri Fırıncılar ve Uncular Odası Başkanı Mustafa Arslan, Kayseri Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Ercan Alkan ve eğitimciler Cevdet Akyüz, Abdüllaziz Yıldırım ve Dilek Asdemir’in katıldığı programda, Hijyen ve sanitasyonla ilgili genel tanımlar, Gıdalardaki zararlı maddeler, bulaşma ve bozulmalar, Personel, işyeri ve ekipman hijyeni, Temizlik ve dezenfeksiyon, Fırınlarda hijyen ve sanitasyon, Fırınlarda HACCP ve iyi hijyen uygulamaları, ekmek israfının azaltılması için alınacak tedbirler hakkında bilgiler aktarıldı. Eğitimlerde başarılı olanlara “Hijyen Eğitim Belgesi” verilecek.
Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünce yapılacak denetimlerde belgelerini ibraz edemeyenler cezai müeyyide ile karşılaşacak. Bakanlık genelgesine göre 5 yıl geçerli olacak belgenin alınması ise zorunlu.
Kurum Haberi
 
 
 
 
 

Bakmadan Geçme

Kayseri Gündem - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!
WhatsApp İhbar Hattı
0533 704 84 10
ÇEKİN, GÖNDERİN, YAYINLAYALIM!