Eğitimcilere tehdit şoku

Talas'ta bir İlkokulda bulunan bazı hocalara gönderilen tehdit mektupları tedirginliğe yol açtı. Tek elden çıktığı belli olan mektupların amacı ise seçim öncesi kaos ortamı oluşturmak.

Aynı elden çıktığı net bir şekilde belli olan tehdit mektupları Fevzi Çakmak Mahallesi’nde bulunan bir postanenden gönderilmiş. Mektup gönderilen eğitimcilerin Kızılbaş, Kel kurtçu ve Kaçık solcu gibi siyasi görüşlerine göre lakap takılarak adlandırılması, mektupları gönderenin tanıdık bir isim olma olasılığını artırıyor. ‘Bu bir itaatsizlik ihtarıdır’ ortak başlığı ile yazılan mektuplarda çok ağır tehditler yer alıyor. Özellikle Muhalif düşüncelere sahip kişilere gönderilen mektuplarda iktidar yakınlarınca düzenlenmiş süsü verilerek bir nevi hedef gösteriliyor.

Mektuplarda benzer ifadeler var

Mektuplarda benzer tehditler yer alırken, şahıslara da özel olarak uyarılarda bulunuluyor. Özellikle Tehdit mektuplarını kaleme alanlar mektupların girişinde: “Güç, iktidar, sendika ve yönetim bizde iken bizim uygun görmediğimiz kişi ve gruplarla çok yakın takılman senin ve eşin adına hoş olmayan sonuçlar doğuracaktır” ifadeleri dikkat çekiyor.

“Yakında böcek gibi ezileceksin”

Bayan bir eğitimciye yazılan mektuplardan birinde “Bayansan bayanlığını bil… Aksi taktirde bildiririz”,

Kızılbaş’ başlığı ile başlayan bir diğer mektupta ise “Eşinin de senin de her an resmi olarak defterini düreriz. Bize köpek gibi itaat etmek zorundasın. Akıllı olduğunu ve bize karşı parasal ve çevre olarak güçlü kişileri yanına alıp bir şey yapabileceğini mi sanıyorsun?”, yine bir diğer mektupta “Miadı dolmuş eylem ve görüşlerin artık bize sökmez. Yakında böcek gibi ezileceksin. Her türlü güç ve yaptırım bizde iken nutuk atmayı bırak. Kel kurtçu” tehditleri yer alıyor.

“İzliyor ve pusuda bekliyoruz”

‘İzliyor ve pusuda bekliyoruz’ ifadeleri ise neredeyse bütün tehdit mektuplarının sonunda yer alıyor. Ağır tehditlerin yer aldığı bu mektupların ardından Emniyet harekete geçerek, olayla ilgili soruşturma başlattı.

Gönderilen tehdit mektupların da yer alan ifadeler ise şöyle:

1. Mektup:
“Bayansan bayanlığını bil”

Güç, iktidar, sendika ve yönetim bize iken bizim uygun görmediğimiz kişi ve gruplarla çok yakın takılman senin ve eşin adına hoş olmayan sonuçlar doğuracaktır. Bayansan bayanlığını bil… Aksi taktirde bildiririz. İzlenmektesin…

2. Mektup
“Mahvederiz seni”

Kızılbaş’ başlığı ile başlayan bir diğer mektupta ise şunlar yer aldı;

Bizden görünüp Güç, iktidar, sendika ve yönetim bize iken bizim uygun görmediğimiz kişi ve gruplarla çok yakın takılman senin adına hoş olmayan sonuçlar doğuracaktır. Kendini çok güçlü filan mı sanıyorsun. Eşinin de senin de her an resmi olarak defterini düreriz. Bize köpek gibi itaat etmek zorundasın. Akıllı olduğunu ve bize karşı parasal ve çevre olarak güçlü kişileri yanına alıp bir şey yapabileceğini mi sanıyorsun? Köpekkk… Senin etin ne budun ne… Uyarıyoruz… Mahvederiz seni… Haddini bil… İzliyor ve pusuda bekliyoruz.

3. Mektup
“Sınıflarda çocukları etkilemeyi bırak “

Yine bir diğer mektupta şu ifadelere yer verilmiş:

Güç, iktidar, sendika ve yönetim bize iken bizim uygun görmediğimiz kişi ve gruplarla çok yakın takılman senin adına hoş olmayan sonuçlar doğuracaktır. Kendini çok güçlü filan mı sanıyorsun? Miadı dolmuş eylem ve görüşlerin artık bize sökmez. Yakında böcek gibi ezileceksin. Her türlü güç ve yaptırım bizde iken nutuk atmayı bırak. Kel kurtçu. Sınıflarda çocukları etkilemeyi bırak. Senin etin ne budun ne… Uyarıyoruz… Mahvederiz seni… Haddini bil… İzliyor ve pusuda bekliyoruz.

4. Mektup
Yakında böcek gibi ezileceksin

Başka bir mektupta da:

Güç, iktidar, sendika ve yönetim bize iken bizim uygun görmediğimiz kişi ve gruplarla çok yakın takılman senin adına hoş olmayan sonuçlar doğuracaktır. Kendini çok güçlü filan mı sanıyorsun? Sol eylem ve görüşlerin artık bize sökmez. Yakında böcek gibi ezileceksin. Her türlü güç ve yaptırım bizde iken nutuk atmayı bırak. Kaçık solcu… İzliyor ve pusuda bekliyoruz.

Ağır tehditlerin yer aldığı bu mektupların ardından Emniyet harekete geçerek, olayla ilgili soruşturma başlattı.

Haber: Bünyamin Gültekin

Bakmadan Geçme