• Haberler
  • Gündem
  • EĞİTİM BİR-SEN OLAĞAN ÜSTÜ KONGREYE Mİ GİDİYOR?

EĞİTİM BİR-SEN OLAĞAN ÜSTÜ KONGREYE Mİ GİDİYOR?

Eğitim Bir-Sen Kayseri Şubesi'nde 140 delegeden 74'ü imza toplayarak genel merkezden olağanüstü genel kurula gidilmesini talep etti.

Eğitim Bir-Sen Kayseri Şubesi’nde sular durulmuyor. Sendikanın Kayseri’deki okul müdürleri, müdür yardımcıları gibi atamaları sert dille eleştirmesinin ardından ayrışmaların arttığı ve durumdan rahatsız olan sendika içerisinde bir ekibin olağan üstü kongreye gitmek için imza topladığı öğrenildi. Kayseri’deki 140 delegeden 74’ünün imzasını toplayan 5 kişilik ekibin Sendika Genel Başkanı Ali Yalçın ile Ankara Genel Merkezi’nde yaklaşık 2 saat boyunca görüşmede bulunduğu da gelen bilgiler arasında. Memur zammının görüşüldüğü ve Başkan’ın oldukça yoğun olduğu bir dönemde gerçekleşen görüşme sırasında Yalçın’ın konuya oldukça önem verdiği ve randevularını iptal ederek görüşmelerini yaklaşık 8 sayfalık aldığı notlarla tamamladığı belirtiliyor.
Görüşmede Eğitim Bir-Sen Kayseri Şube Başkanı Aydın Kalkan’ın son dönemdeki çıkışları ve çalışmalarının sendika içerisinde huzursuzluğa yol açtığı kaydedilirken, delegelerin imza toplamaya devam ettiği öğrenildi.
Özellikle son yapılan okul atamalarında görevden alınan ve görevlendirilen isimlerin sendika üyesi olmasına rağmen şube yönetimi tarafından sert tepkiler verildiği, bunun da yine görüşmede gündeme geldiği ifade ediliyor.
Kayseri Gündem

Bakmadan Geçme