Efsane boksör için gıyabi cenaze namazı

Eski Milli Boksör Faruk Hasetçi önderliğinde hayatını kaybeden efsane Boksör Muhammed Ali için gıyabi cenaze namazı kılındı.

  

74 yaşında hayatını kaybeden efsane Boksör Muhammed Ali için Kayserili eski Milli Boksör Faruk Hasetçi önderliğinde Hunat Cami’nde gıyabi cenaze namazı kılındı. Vefa borçlarını ödemek için gıyabi cenaze namazı kıldıklarını ifade eden Eski Milli Boksör Faruk Hasetçi, “Kayserili milli boksör olarak veda borcumuzu ödemek maksadı ile pazar günü Hunat Cami’ndeki program sonrasında gıyabi cenaze namazını kıldık. Şampiyonun ilk Perşembesi için sporcularımıza ve gönül dostlarımıza hatimler hazırlatıyoruz, yine Hunat Cami’nde teravih namazından sonra mevlit ve hatim duaları yapılacaktır” ifadelerini kullandı.

 

Müftü Güven’den Muhammed Ali vaazı

Her hafta Pazar günü sabah namazının ardından İl Müftülüğü öncülüğünde düzenlenen “Gençlik Huzur’da Buluşuyor” programı vesilesiyle Hunat Camii’nde vaazda bulunan Müftü Güven, efsane boksör ile ilgili şu ilginç anekdotu aktardı, “Muhammed Ali sigara içmezdi… Ama her zaman cebinde kibrit taşırdı. Ne zaman bir günah işlemeye kalksa kibriti yakıp elini ateşe tutardı. Ve kendine derdi ki; ‘Ali sen bu ateşe dayanamıyorsun, cehenneme nasıl dayanacaksın?”

 

MÜSLÜMANLARA DESTEĞİYLE BİLİNİYOR

Hayatı boyunca birçok önemli maça çıkan, spor yaşantısının yanı sıra Müslümanlara ve ABD'deki siyahi hareketlere desteğiyle de bilinen Muhammed Ali, 2014 yılından bu yana sağlık sorunları nedeniyle zaman zaman hastanede tedavi görüyordu. Aralık 2014'te ve Ocak 2015'te hastaneye kaldırılan Muhammed Ali'nin, geçen yılki rahatsızlığının idrar yolları enfeksiyonu olduğu belirtilmişti.

Ünlü boksör, son olarak 8 Nisan'da Arizona'nın Phoenix kentindeki Celebrity Fight Night adlı yardım etkinliğine katılmıştı.

Kayseri Gündem

Bakmadan Geçme